Onderwerp: "klanten" geen zin meer in fondant of marsepein
De laatste tijd hoor ik steeds vaker om me heen dat mensen de hoeveelheid marsepein/fondant wat te veel van het goede vinden - en dan rol ik niet dik uit en voorkom waar mogelijk dubbele lagen.
En niet alleen mijn klantenkring (familie, vrienden, kennissen) maar ook mensen die ooit een taart bij iemand anders bestelden geven dat aan valt me de laatste tijd op.
Er gaat veel in de vuilnisbak.
Merken jullie dat ook? Ik zoek nu oplossingen waarmee ik wel iets moois kan puzzelen/boetseren zonder veel bekleding.
Al eens geprobeerd:
- deel bovenkant met fondant/marsepein + puzzel of boetseersel, zijkanten met slagroom en randen bovenkant afwerken met toeven slagroom.
- met ganache gieten (wordt bij mij nog niet mooi strak en kun je dat goed verder bewerken qua puzzel/boetseersels?)
Ik wil wat dingen gaan uitproberen.
Heeft iemand nog ideeën/voorbeelden?