Onderwerp: Speculaas maken
Hallo allemaal
Ik moet dit weekend voor het werk speculaas bakken (wij verkopen twee weken na elkaar koekjes voor het goede doel).
Nu leek mij het recept hier op de site wel lekker en goed te doen. ik heb er alleen enkele (misschien domme) vraagjes bij, dus ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.
De bloem die je moet gebruiken, moet dit zelfrijzende zijn? (ik vermoed van wel, maar wil toch zeker zijn)
En de belangrijkste vraag eigenlijk: hoeveel zou ik nodig hebben om minstens 100 koekjes te kunnen maken? Of hoeveel koekjes krijgen jullie uit het recept met de hoeveelheden zoals die er staan?
Misschien even om het makkelijker te maken, hier het recept:
Ingrediënten:
◦750 gr. Bloem (zelfrijzend)
◦375 gr. Boter (goede boter)
◦500 gr. bruine bastardsuiker (kandijsuiker)
◦2 eieren
◦1 koffielepel natriumbicarbonaat
◦1 koffielepel speculaaskruiden
◦40 gr amandelschaafsel (1 zakje)
Werkwijze:
◦Meng de bloem, boter, suiker, eieren en kruiden. Kneed dit tot een mooie bal en maak er een rol van. Laat een nacht rusten. De rol nogmaals goed doorkneden. Je kan nu de speculaas uitrollen tot 1 cm dikte en figuurtjes uitsteken. Leg de figuurtjes op een bakplaat met bakpapier en zet dit in een voorverwarmde (hetelucht)oven op 200° C. (een beetje afhankelijk van je oven.
◦De baktijd is ca 10 minuten.
Het is de eerste keer dat ik speculaas ga maken, dus ik hoop dat het gaat lukken