1 Laatst bewerkt door Kyra1402 (06-04-2013 15:34)

Onderwerp: Invriezen

Ik heb een vraag
Ik heb een taart gemaakt en wil deze gaan invriezen maar kan dit zonder dat er marsepein overheen zit. Kan ik heb vullen en dan zonder bekleding in de vriezer doe of moet ik deze dan vullen als hij uit de vriezer komt.

2

Re: Invriezen

ik had vorige week een taartje over die had ik wel al gevuld maar nog niet bekleed en toen geen zin meer
heb hem ingevroren en van de week ben ik veder gegaan
hij was super
dus volgens mij kan het gewoon

3

Re: Invriezen

Ik weet niet of ik de vraag helemaal goed begrijp  ;)

Een biscuit (dus zonder vulling of marsepein) kun je invriezen.
Eerst bakken, dan afkoelen, dan goed inpakken in dievrieszak en invriezen maar. Ontdooien een paar uur voordat je 'm nodig hebt, met zak, niet in de koelkast.

Een taart die compleet gevuld, afgesmeerd en bekleed is kun je, mits je vullingen hiervoor geschikt zijn, ook invriezen. Wederom in een diepvrieszak en daarna in een doos (ter bescherming van je taart  ;) )
Ontdooien doe ik dan 24 uur voordat je gaat serveren in de koelkast ZONDER zak, doos kan wel, hoeft niet. Wel zorgen dat je niks aan vis oid in onafgedekt in de koelkast hebt staan  ;)
Bij eventuele condensvorming, (afhankelijk van de vulling!!) buiten de koeling laten opdrogen.

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!