1 Doe de gewenste hoeveelheid Melts in een plastic of glazen kom.
2. Plaats de kom in de magnetron en smelt de Melts op maximaal
vermogen (±800W).
3. Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer
deze goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt.
4. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is;
kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn.
5. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes
chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is
verkregen. De chocolade is nu klaar voor gebruik
(gieten/glaceren/spuiten).
Belangrijk: er mag geen water bij de chocolade komen.
Als u chocolade toevoegt aan gerechten om smaak toe te voegen (bijvoorbeeld bij het bereiden van mousse of bavaroise) volstaat het meestal om de chocolade te smelten zonder bovenstaande uitgebreide stappen te doorlopen.
Komt van de site taartenuittwente.nl
Ik had er ook nog nooit van gehoord.
Je brengt dus een extra smaakje aan de biscuitcake? zoals ik het begrijp.