1 Laatst bewerkt door Maaike_87 (03-12-2012 21:40)

Onderwerp: Waarmee temperen jullie je taart?

Ik vind het lekker om het biscuit te tremperen, maar vraag me af waar jullie dit mee doen? Ik doe het meestal met amaretto (bij chocolade) of wat limonade (voor de kinders). Gebruik dus vaak hetzelfde, ben daarom wel benieuwd naar jullie ideeën :)

2

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

less mee

3

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Een simpel siroopje van water, suiker en een paar druppels citroensap.

Verhoudeing  water: suiker 1:1 of 1:2 wat je zelf lekker vind.

Even koken en laten afkoelen.
Simpel en past bij allerlei vullingen want het is vrij neutraal.

Wat zijn calorieen toch heerlijk!!
https://www.facebook.com/LekkersvanEsther

4

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Esther1979 schreef:

Een simpel siroopje van water, suiker en een paar druppels citroensap.

Verhoudeing  water: suiker 1:1 of 1:2 wat je zelf lekker vind.

Even koken en laten afkoelen.
Simpel en past bij allerlei vullingen want het is vrij neutraal.

Wat een idee! Klinkt inderdaad simpel, en het past vrijwel overal bij, maar je moet er maar op komen! Dank je wel :)

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Ik trempeer ook meestal met suikersiroop alle lagen, behalve de onderste laag.
Soms gebruik ik een trempeer van Patidess, die maak je aan met water en heb je in vele smaken.

Overigens is het tremperen met een r na de t. Temperen doe je met gesmolten chocolade  ;)

6

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

ohjee zie het nu inderdaad  :o  heb het in m'n tekst even veranderd hihi

7

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Ik trempeer met vanille siroop of citroensiroop die ik zelf maak naar recept van Peggy Porschen.

http://www.facebook.com/TQofPops
I'm not insane, I'm mentally hilarious

8

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

taartjesdroom schreef:

Ik trempeer ook meestal met suikersiroop alle lagen, behalve de onderste laag.
Soms gebruik ik een trempeer van Patidess, die maak je aan met water en heb je in vele smaken.

Overigens is het tremperen met een r na de t. Temperen doe je met gesmolten chocolade  ;)

Nee hoor das tempereren ;)

En suikerstroop met drank of sap oid

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Whaha, nog meer e's en nnen  :lol:

10

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Vuur kun je temperen...  ;)

11

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

haha temperen.. tremperen.. tempereren  :lol:

Bedankt voor alle tips al, ik ga ze opschrijven  O-)

12

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Limoncello.. is heerlijk fris en erg lekker, of bailey's .. Amaretto ook wel eens gebruikt of perenlikeur (een Tjechische merk bij de Gall en Gall, erg lekker!)

Als er geen alcohol in mag zitten: Trempeer siroop van Patidess, suikerwater, limonade of sinaasappelsap

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

13

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Standaard met donkere kandijsiroop/stroop en citroen.

Jacqueline

14

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

sorry terug effe oud topic uppen ;)

Bommeltje schreef:

Als er geen alcohol in mag zitten: Trempeer siroop van Patidess, suikerwater, limonade of sinaasappelsap

Hoe gebruik/maak je die dan?

Gewoon water + suiker (50/50) laten opwarmen/koken en met een beetje trempeer siroop mengelen?

15

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Nee, dat kan veel simpeler; 1 deel (limonade)siroop met 1 deel water...

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Misschien dom , maar waarom
tremperen, temperen.. tremperen.. tempereren of zo.

17

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

als ik het goed begrepen heb, om een extra (licht) smaakje te geven aan de biscuit & tegen het uitdrogen van de biscuit zelf

(correct me if I'm wrong  :lol: )

18

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Ik gebruik suikerwater, zoals hierboven ook al wordt aangegeven. Voor de smaak doe ik er een theelepeltje aroma doorheen. Bijvoorbeeld amandel of vanille van Dr. Oetker.

19

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Ik heb het gisteren geprobeerd... toch nog enkele vragen hoor...

hoelang moet je dat goedje laten koken?
hoe doe je dit op je taarthelften (met een kwastje, met een plantenspuit,...)

20

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Ik doe t in zon kleine candybottle... Stuift niet en dan komt er niks aan je kwast

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Candybottle?   :rolleyes:

22

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Google, wilton candy bottle.... Gewoon n spuitflesje

23

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

en hoe, en hoeveel doe je dan op je taart?
Gewoon in s-vormen erover spuiten?

24

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

1 Doe de gewenste hoeveelheid Melts in een plastic of glazen kom.
2. Plaats de kom in de magnetron en smelt de Melts op maximaal
    vermogen (±800W).
3. Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer
    deze goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt.
4. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is;
    kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn.
5. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes 
    chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is
    verkregen. De chocolade is nu klaar voor gebruik
     (gieten/glaceren/spuiten).


Belangrijk: er mag geen water bij de chocolade komen.
Als u chocolade toevoegt aan gerechten om smaak toe te voegen (bijvoorbeeld bij het bereiden van mousse of bavaroise) volstaat het meestal om de chocolade te smelten zonder bovenstaande uitgebreide stappen te doorlopen.



Komt van de site taartenuittwente.nl

Ik had er ook nog nooit van gehoord.
Je brengt dus een extra smaakje aan de biscuitcake? zoals ik het begrijp.

25 Laatst bewerkt door Nel (04-04-2013 20:01)

Re: Waarmee temperen jullie je taart?

Ik gebruik altijd limonadesiroop in een bijpassende smaak. Eén deel limonade en ca. 3 delen water.
Met een bakkwastje druppel ik dan hier en daar wat over elke laag biscuit.  Het kwastje twee of drie keer indopen, afhankelijk van de grootte van je taart. Het gaat dus echt om druppels, niet meer.