Onderwerp: Oeuf en cocotte
Nu denken jullie allemaal wat zal dit voor lekkers zijn. Maar ik heb een praktische vraag. Het recept van dit gerechtje staat zowel in de Allerhande als in het blad Boodschappen. Hiervoor moet je zalm, crème fraîche en een eitje in een ovenvast bakje doen en dan de bakjes in/op een braadslede zetten met een laag water. En dan 5-8 minuten in de oven, 180 graden.
Nu komt mijn vraag :
gaat dat water, wat aan de kook gaat/is en dus verdampt goed in een elektrische oven. Er staat mij nl een aflevering van the great britisch bake off bij, waarin een deelnemer ook water in zijn oven gebruikt voor een lekkerder brood en die kreeg kortsluiting
. En daar zit ik niet op te wachten natuurlijk
.
Dus is er iemand die deze techniek wel eens gebruikt in combinatie met electrische oven .
Ik ga zometeen even proberen of je iets vergelijkbaars kunt maken zonder waterbadje in de oven. Want het ziet er heerlijk uit op allebei de plaatjes.