1

Onderwerp: lepelgebakje

Voor as zaterdag wil ik een lepelgebakje maken van monchou taart..
Nu lees ik dat de kruimelbodem "los" ligt.
Dus dat doe ik zonder de boter?
Iemand enig idee???

2

Re: lepelgebakje

Geen idee ten aanzien van je vraag.........wel over de rubriek waarin je je vraag hebt gepost: klein&fijn is nl een show-rubriek  ;)

[MOVE] -> bakken & vullen

3

Re: lepelgebakje

Volgens mij smelt je boter en daar roer je de koekkruimels doorheen totdat het een geheel word.

Succes wel een leuk idee trouwens

4 Laatst bewerkt door evelotte (26-03-2013 11:53)

Re: lepelgebakje

Hoi!
Ik zou gewoon de bodem maken met gesmolten boter.
Maar wel zorgen dat het kruimels blijven ( een soort crumble) en daar boven op of wat vruchten (kersen vlaaivulling/compote/een goede jam) of daar dan de monchou op en/of dan pas de vruchten.
Of evt. nog een extra laag bodemkruimels. Anders heb je zo'n grote hap monchou. De één vind het lekker de ander misschien niet.
(snap je het??  :o  ;) )
Als je de bodem "aanstamp" in de glaasje, of waar je het lepelgebak ook in doet, krijg je de bodem er moeilijker uit.( als het van de mix is uit een pak..)
Groetjes en lepelse  :P

Happy Cake Day!

5

Re: lepelgebakje

Je kunt ook heel goed koekkruimels gebruiken zonder boter, en dan op de helft van je glaasje nog een keer.

6

Re: lepelgebakje

Bedankt voot jullie reactie's.
Vanmiddag zag ik bij de jumbo een doosje met plastic amuseglaasjes.
Het zijn wel kleine glaasjes maar so cute!!
Maar hoe kom ik aan kleine lepeltjes? Iemand enig idee waar ik het kan kopen? Ik wil het niet via internet bestellen...

7

Re: lepelgebakje

gewoon theelepels?

8

Re: lepelgebakje

Ik heb rond de kerstperiode bij Blokker kleine amuselepeltjes gekocht, die waren een slag kleiner dan theelepeltjes. Geen idee of ze deze nu nog hebben....

9

Re: lepelgebakje

Ik heb een keer bij de sligro harde kunstof (doorzichtig) lepeltjes gekocht. Eigenlijk wegwerp, maar na gebruik goed af te wassen en te herbruiken.

Happy Cake Day!

10

Re: lepelgebakje

Ik had van het weekend shortbread gemaakt met half bloem, half biscuitmix (want de bloem was op...) en dat leverde me toch een superlekker resultaat op. Kwam niet heel uit de vorm want ik had er geen bakpapier onder gedaan maar was toch voor eigen gebruik. Eerst de grootste stukken er uitgevist en opgesmuld, en de rest verkruimeld. Toen heb ik er lepelgebakjes van gemaakt met een restje bavarois uit de vriezer en een lik lemoncurd- zaaaaalig!

Het is een beetje plakkerig en lijkt verdacht veel op de bodem van een kantenklaarpakkwarktaart. Die vind ik altijd superlekker en veel te weinig dus nu weet ik hoe ik het zelf kan maken!

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

11

Re: lepelgebakje

die lepeltjes ... misschien bij de xenos?

12

Re: lepelgebakje

Bij blokker misschien. Vragen naar Amuselepel of bij hema of als je pas heb van Makro hebben ze daar vast wel en daar kan je ook per 20 kopen geloof ik ipv 100 ofzo.. Gewoon ffe vragen.

Bij Makro verkopen ze trouwens ook amuse bakjes in diverse maatjes. Zowel plastic als glas...prijs echt geen idee

En bij Xenox hebben ze vaak ook plaat met amuselepel erop en tegenwoordig ook soort Amuse boxset met glaasje...Zag ik pas geleden nog in folder

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

13

Re: lepelgebakje

Ik heb ze toch bij de Jumbo meegenomen. Het is van het merk Duni.
En wat zaten erbij?? Lepeltjes en vorkes!
Maar bedankt vd reactie's...