1

Onderwerp: Mislukte cupcakes

Ik heb paascupcakes gemaakt, dit keer maar eens van Dr Oetker een basismix gekocht. In de oven gebakken op 175 graden en ze zagen er prachtig uit, mooi bruin, veerden terug, en als dat zo was zouden ze gaar zijn stond op de verpakking. In de oven af laten koelen, maar toen ik ze eruit haalde waren ze toch ingezakt.
Later zag ik dat de bakvormpjes weer losgelaten hadden.
Een biscuit maken voor een taart mislukt me nooit, worden altijd prachtig, maar heb blijkbaar altijd problemen met cupcakes. Erg irritant vind ik zelf
En dat heb ik altijd, dat de vormpjes loslaten. Mmmm, niet echt mooi.
Wie kan me helpen, moet ik misschien toch meer beslag in de vormpjes doen? Of langer in de oven laten staan? De smaak was trouwens wel erg lekker, en onze kleindochters vonden ze heerlijk.
Hieronder het resultaat.

http://i1214.photobucket.com/albums/cc496/durac00/861822_614497688564994_301199823_n_zps180cf887.jpg

2

Re: Mislukte cupcakes

Niet af laten koelen in de oven. Ook niet in je bakvorm maar gewoon op n rooster

3 Laatst bewerkt door anja66 (24-03-2013 16:32)

Re: Mislukte cupcakes

Het lijkt mij dat je de papiertjes van dr. Oetker hebt gebruikt? Veel mensen waaronder ikzelf hebben last van de papiertjes van dr Oetker die loslaten. Zelf gebruik ik vaak de papiertjes van de Hema. Die laten bij mij nooit los. Ze worden helaas wel wat vettig, waardoor de kleur niet meer zo mooi lijkt. Ik lees hier vaak dat de papiertjes van House of Marie wel mooi blijven, en niet los laten. Heb deze nog nooit geprobeerd, maar is misschien de moeite waard om te proberen.

Je cupcakes zien er trouwens wel mooi uit.