1 Laatst bewerkt door Denise63 (16-03-2013 18:05)

Onderwerp: Witte ganache

Ik heb voor het eerst witte ganache gemaakt van repen.
Nu valt me op dat het gelig van kleur blijft.
Hoe krijg je het witter of laat je dat gewoon zo?
Is het altijd wat gelig/ gebroken wit?
Dank jullie wel.

Re: Witte ganache

Ja, het klopt dat de witte chocoladeganache gelig van kleur blijft. Dit hoort ook zo. Heb zelf wel eens geprobeerd om met witte kleurstof deze witter te maken, maar dat resulteerde in een harde ganache die ik kon weggooien.

Het enige dat blijft is de verandering

3

Re: Witte ganache

Suukermeisje schreef:

Ja, het klopt dat de witte chocoladeganache gelig van kleur blijft. Dit hoort ook zo.

Blij te horen dat het normaal is, dan weet ik dat.
Dank je voor je reactie.

Re: Witte ganache

Graag gedaan.

Het enige dat blijft is de verandering

5

Re: Witte ganache

Witte chocolade is nooit écht wit, het is immers ook geen 'echte' chocolade.........

Als je het wil kleuren kan je dat bijvoorbeeld proberen/doen met flo-coat en bright white van Americolor.....

http://www.youtube.com/watch?v=Na6n6fgDcYw