Onderwerp: Eindelijk goede marsepein gevonden!
Ik heb altijd ruzie met mijn marsepein. Het is altijd zo stug en scheurt snel. Na veel goede reacties gelezen te hebben over in2bake marsepein, heb ik deze gister voor het eerst gebruikt. En het is waar wat ze zeggen, het is heerlijk spul! Soepel, scheurt niet en lekker! Misschien dat iemand anders er ook wat aan heeft. Ik gebruik trouwens 1:3, schijnt het beste te zijn voor bekleden.
Wel zaten er wat bruine puntjes in (lijkt wel van de marsepein), hebben meer mensen daar last van of had ik misschien net pech? Ik had de marsepein een paar dagen van tevoren gekleurd en bij het uitrollen viel dit me ineens op. Geen ramp maar had er nog niemand over gehoord, dus wel gek
.
en heb er ook al aan gedacht om de blanke hier van te gaan gebruiken. De ZL is wel net iets lekkerder dan de in2bake, vind ik, maar is wel veel zachter. Soms zelfs te zacht.. Net toevallig een taart met rode in2bake bekleed
. Wat ik wel vind is dat de witte van in2bake niet echt egaal wit is. Je ziet idd stukjes erin zitten. Voor witte taarten gebruik ik dan ook een dun laagje FunCake over een laagje ZL (bekleed dus 2x) Ik had net wel het idee, bij de rode marsepein, dat er luchtbelletjes in bleven zitten. Volgens mij is dit niet echt maar lijkt zo
. De puntjes die ik bedoel zijn niet de schilletjes, die zijn donker, maar het lijkt wel of de amandel bij in2bake niet zo fijn gemalen wordt als bv van Zeelandia of FunCakes. Ik vind de FunCakes marsepein niet zo lekker maar de structuur van de witte vind ik wel mooier dan de in2bake. Egaler, zeg maar.
Ik koop Zeelandia bij de webshop van Feestig daar hebben ze ook kleuren.