1

Onderwerp: Bloem met bij

Dit is de taart voor mijn nicht die erg van snoepen houdt. Daarom heeft ze de bijnaam bijtje. Gevuld met malibu botercrème en ananasvlaaivulling. Ik had ook ananasmousse gemaakt, maar helaas was die niet op tijd stijf om deze er ook in te kunnen verwerken, maar die gebruik ik wel voor iets anders.  ;)

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s480x480/484150_351101745005727_1558075809_n.jpg

Dat is toch een TAART waard!

2

Re: Bloem met bij

Mooi schatje!

3

Re: Bloem met bij

super!
maar.. vraagje... wat heb je er nog op liggen? soort diamantjes? echt super mooi!

4

Re: Bloem met bij

wat een lieve taart ,ook de kleuren van de bloem is erg leuk.

5

Re: Bloem met bij

Erg leuk. En de vulling klinkt jammie.

6 Laatst bewerkt door @ppeltje (09-03-2013 00:39)

Re: Bloem met bij

Bedankt voor de complimenten. De taart was ook in no-time op.  :lol:

Elletje schreef:

super!
maar.. vraagje... wat heb je er nog op liggen? soort diamantjes? echt super mooi!

Dat zijn jelly gemstones, diamantjes van gelei. Die heb ik gekocht bij piece of cake. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Dat is toch een TAART waard!

7

Re: Bloem met bij

Wat een leuke taart
:thumb:

Vulling klinkt erg lekker
Annanasvlaaivulling is die zelfgemaakt?
Receptje misschien??

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

8 Laatst bewerkt door @ppeltje (11-03-2013 13:53)

Re: Bloem met bij

Bedankt voor de complimenten!  :D

mamski schreef:

Vulling klinkt erg lekker
Annanasvlaaivulling is die zelfgemaakt?
Receptje misschien??

De vulling is idd zelf gemaakt, maar ik ben wat aan het experimenteren geweest.
Even denken of ik het nog weet...  :think:

Nodig:
Een groot blik ananas (ca. 550 gram)
Een zakje gelatinepoeder à 9 gram óf 6 blaadjes gelatine

Week de gelatine in koud water.
Laat de ananas uitlekken en vang het vocht op.
Snijd de ananas is kleine stukjes.
Verwarm het vocht en voeg, van het vuur af, de geweekte gelatine er in op.
Voeg het sap-mengsel weer bij de stukjes ananas en laat het (in de koelkast) onder regelmatig roeren indikken.
LET OP: bij ananas duurt dit langer dan normaal; denk aan 1½ tot 2 uur.

NB. Ananas heeft een bepaalde stof in zich dat eiwitten afbreekt. Door verhitting van de ananas wordt deze (tegen)werking opgeheven. Dit voor het geval je met verse ananas wilt werken.
Ananas in blik heeft al een bewerking ondergaan waardoor het geen problemen meer zou moeten opleveren.

Tip: als het mengsel te dik is kun je het weer opwarmen en extra sap (eventueel uit een pak) toevoegen.

Dat is toch een TAART waard!

Re: Bloem met bij

Superleuke taart. En toch nog wat met ananas erin, dus dit experiment is goed gelukt.