Bedankt voor de complimenten!
mamski schreef:Vulling klinkt erg lekker
Annanasvlaaivulling is die zelfgemaakt?
Receptje misschien??
De vulling is idd zelf gemaakt, maar ik ben wat aan het experimenteren geweest.
Even denken of ik het nog weet...
Nodig:
Een groot blik ananas (ca. 550 gram)
Een zakje gelatinepoeder à 9 gram óf 6 blaadjes gelatine
Week de gelatine in koud water.
Laat de ananas uitlekken en vang het vocht op.
Snijd de ananas is kleine stukjes.
Verwarm het vocht en voeg, van het vuur af, de geweekte gelatine er in op.
Voeg het sap-mengsel weer bij de stukjes ananas en laat het (in de koelkast) onder regelmatig roeren indikken.
LET OP: bij ananas duurt dit langer dan normaal; denk aan 1½ tot 2 uur.
NB. Ananas heeft een bepaalde stof in zich dat eiwitten afbreekt. Door verhitting van de ananas wordt deze (tegen)werking opgeheven. Dit voor het geval je met verse ananas wilt werken.
Ananas in blik heeft al een bewerking ondergaan waardoor het geen problemen meer zou moeten opleveren.
Tip: als het mengsel te dik is kun je het weer opwarmen en extra sap (eventueel uit een pak) toevoegen.
Dat is toch een TAART waard!