1

Onderwerp: Dijkje botercreme of niet????!!!

Hallo dames (en heren),

Zondag is mijn zus jarig en ben ik van plan een stapeltaart voor haar te maken. Ik ga de taart niet bedekken met fondant maar ik ga er met Royal icing 'mandjes' van maken met gras en roze bloemen erin. Het klinkt wat vaag maar het idee is heel erg leuk! haha

Ik ga de taart (biscuit) vullen met het Aardbeienkwarktaarttoetje van Mona en een laagje jam. En vervolgens insmeren met Royal Icing en dan spuit ik daaroverheen weer het 'mandjeseffect'. De andere taart ga ik vullen met het Citroenkwarktaarttoetje van Mona met een laagje lemon curd en vervolgens afwerken zoals de andere taart.

Mijn vraag is nu: Moet ik nu ook een dijkje van botercreme spuiten voordat ik de taart insmeer met Royal Icing of kan ik de taart vullen zonder het dijkje?  :think:

Ik was zo wanhopig dat ik me maar heb geregistreerd!!

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen =)

2

Re: Dijkje botercreme of niet????!!!

Ik heb totaal geen ervaring met royal icing op een taart maar ik denk dat je de taart veel strakker krijgt als je wel dijkjes spuit :)

3

Re: Dijkje botercreme of niet????!!!

ik maak altijd dijkje.

4

Re: Dijkje botercreme of niet????!!!

Bedenk wel dat Royal icing heel zoet is, tis eigenlijk een klont suiker wat je dan opeet. Maar als je daarmee afsmeert dan hoeft het niet.

Dijkje BC doe ik wel wanneer je fondant of marsepein gebruikt voordat het in aanraking komt met je jam. Maar niet iedereen doet dit.

5

Re: Dijkje botercreme of niet????!!!

Ja dat is inderdaad erg zoet. Achja maakt ook niet zo uit, alleen de zijkant is met RI.
Maar ik vroeg me af of het effect hetzelfde is als bij fondant en marsepein. Of de Icing ook smelt of niet.

6

Re: Dijkje botercreme of niet????!!!

dat denk ik niet, probeer het