Onderwerp: Fondant is stug
Hoi allemaal!
Ik heb eigenlijk vaak hetzelfde probleem als ik mijn taarten bekleed. Ik kneed het fondant goed door en rol het uit op poedersuiker, maar zodra ik het op de taart leg, wordt het fondant heel stug.
Het voelt dan ook niet soepel en het lijkt net alsof ik het beter niet kan bewegen, omdat het dan zal scheuren.
Hebben meer mensen dit? Want wanneer ik filmpjes op youtube kijk over het bekleden van een taart dan lijkt dat fondant vaak veel soepeler.. Wat doe ik fout?
Groetjes!

Nu heb ik mijn laatste taart, de zijkant, zeg maar tegen de taart geduwd i.p.v. gewreven en daarna met 2 smooters naar elkaar toe gewreven, naar de rand. Maar nu ik er eigenlijk echt over nadenk, ik gebruik wel eens overschot met kleur met nieuwe en heb dan zo het idee dat het dan ook gaat scheuren aan de zijkant. Ook mede dat er meer poedersuiker bij zit van het overschot. Of misschien doe ik ook iets fout, waarvan ik niet weet wat. 
Alhoewel dat bij SatinIce -mijn inziens- korter zou mogen, die vindt ik zelf veeeeeeel te soepel

, zowel de fondant als marsepein. ik denk dat jij bij in2bake zelf op de site hebt gekeken, maar dat is volgens mij eigenlijk een soort groothandel. in2bake wordt bij veel verschillende winkels verkocht onder de naam in2bake maar ook als huismerk. sweet choice is ook van in2bake. ik mag hier geen websites noemen, maar google maar eens en dan vind je genoeg resultaten.