Onderwerp: Wat is dit en waar wordt het voor gebruikt?
Ik heb een bakvorm ofzo gekregen (via via heeft iemand geërft) maar geen flauw idee wat het is en wat je ermee kunt maken.
Jullie weten het vast wel dus vraag ik het jullie
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Wat is dit en waar wordt het voor gebruikt?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik heb een bakvorm ofzo gekregen (via via heeft iemand geërft) maar geen flauw idee wat het is en wat je ermee kunt maken.
Jullie weten het vast wel dus vraag ik het jullie
het lijkt een beetje op een blik voor casinobrood?
idd een broodblik voor bijv een casinobrood
Ja dat is het ook want ik heb jaren in een bakkerij gewerkt en weet bijna zeker dat dat een bakblik voor rond casino brood is.
Maar het is maar een hele lage. Of moet dit bovenop een cakeblik nog. Anders lijkt me dat je half brood hebt ofzo
ik denk dat er twee helften zijn
Dit is een bakblik voor reerug! Jaren geleden eens gemaakt, volgens mij was het moscovisch gebak overgoten met chocolade en dan amandelen erin gestoken. Ik zla het recept eens opduikelen, mijn moeder heeft het in een heel oud bakboekje staan.
Bij koopmans noemen ze het engeltjescake, maar zo ziet het er uit:
Een bavarois in doen, dan in de vriezer.
Uit de vriezer een sausje er over en je hebt een leuk toetje.
Mijn eerste ingeving was ook bakblik voor reerug.
Ik blijk het recept zelf ook in een bakboek te hebben, met duidelijke foto.
Uit: dr Oetkers Beste Bakboek.
Het recept is iets anders dan ik me herinnerde (ander kookboek ook), maar dit ziet er ook lekker uit.
http://elleoj.nl/images/reerug_volledig.jpg voor wie het recept wil lezen
Het is idd een reerug, ik heb er ook een en gebruik hem om de parfait in te doen. Net als bij bavaroise, storten, sausje, schijfjes snijden, netjes op een bordje leggen en klaar.
Een keer is genoeg...
Rudolph heeft hier ook een recept van op 24 kitchen
wie verzint zoiets.... reerug.... met stukken amandel in de rug...
kortom, nog nooooooit van gehoord
Jup, reegrugcake was ook waar ik het eerste aan dacht (niet dat je perse een reerugcake in dit soort bakblikken MOET bakken hoor).
Zoals Jolanda al zei, Rudolph heeft bij ''Rudolphs bakery'' ook wel eens een reerugcake gemaakt, erg leuk & lekker.
Hierbij even een linkje
Wow, kijk eens aan. Leuk dat jullie allemaal een ingeving krijgen voor reerugcake, nog nooooooit van gehoord.
Wist wel dat dit een nuttige site was
Thanks allemaal!
oke ik dacht echt een broodblik tenminste de ene helft.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Wat is dit en waar wordt het voor gebruikt?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.