Onderwerp: Alternatief voor botercreme
Ik ben een beginneling met taarten bakken en wilde vragen of er een alternatief is voor het insmeren van bescuittaart.
Ik vind botercreme te machtig en eentonig.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Alternatief voor botercreme
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik ben een beginneling met taarten bakken en wilde vragen of er een alternatief is voor het insmeren van bescuittaart.
Ik vind botercreme te machtig en eentonig.
- Ganacha dat is slagroom met chocolade erdoorheen, dat laat je afkoelen en dan kun je ermee afsmeren
- Chocopasta
- Slagroom maar dan kun je er geen fondant/ marsepein overheen doen want dat gaat doorschijnen
- Botercreme kun je ook verschillende smaken doorheen doen zoals jam of koekjes enz
- Speculoospasta
- Marsmellowpasta
Dank je wel!
Ik moet de taart nog wel bekleden met fondant kan dat dan wel met ganascha? Ivm doorschijnen omdat daar ook slagroom in zit.
ja dan kan het wel weer
en je kunt nog kiezen welke kleur je wilt
bruine chocolade of witte, en de witte kun je ook nog eens kleuren, met de kleurtjes op oliebasis volgens mij
Super dank je wel!
...
- Slagroom maar dan kun je er geen fondant/ marsepein overheen doen want dat gaat doorschijnen.....
Hoe bedoel je het doorschijnen?
kun je met witte chocoladeganache n biscuit afsmeren en bekleden met fondant zonder dat de fondant gaat zweten?
Hoe bedoel je het doorschijnen?
Ik bedoel eigenlijk zweten.
Karin09 schreef:Hoe bedoel je het doorschijnen?
Ik bedoel eigenlijk zweten.
Zeg maar gerust smelten. De fondant kan niet tegen het vocht in de slagroom.
Bij ganache is dat geen probleem.
kun je met witte chocoladeganache n biscuit afsmeren en bekleden met fondant zonder dat de fondant gaat zweten?
geen probleem, 125 ml slagroom koken, dat over 300 gram gehakte witte chocolade gieten en af laten koelen tot chocopastadikte, dan kun je er mee afsmeren.
ja ik bedoelde ook zweten
Een taart met witte chocoladeganache moet, neem ik aan, dan wel in de koelkast bewaard worden.
Ik krijg er trek van!
Ik had gelezen wanneer je (donkere) ganache in de koelkast bewaard het dof wordt. Is er een trucje om het weer te laten glanzen?
Een taart met witte chocoladeganache moet, neem ik aan, dan wel in de koelkast bewaard worden.
Nee hoor, dat hoeft niet persé.
Ik maak mijn witte chocolade ganache in de verhouding 1:3; dus 1 deel slagroom en 3 delen chocolade. Werkt als een trein.
Ik smeer bijna nooit meer af met bc. Vind dit veel gemakkelijker, lekkerder en sneller. De taart hoeft nu nog maar 15 - 20 minuten in de koelkast om op te stijven, tegen ruim een uur als je bc gebruikt.
Denise63 schreef:Karin09 schreef:Hoe bedoel je het doorschijnen?
Ik bedoel eigenlijk zweten.
Zeg maar gerust smelten. De fondant kan niet tegen het vocht in de slagroom.
Bij ganache is dat geen probleem.
Een kennis van mij smeert altijd af met slagroom, ik was ook zeeeeeer verbaasd en vroeg haar ook hoe ze daar nu bij kwam en of het dus niet ging smelten. Nou daar had ze dus nog nooit last van gehad en deze manier was haar geleerd op een workshop die ze een tijdje terug deed!
Als de slagroom vet genoeg is kan je er prima mee afsmeren.
Als ik met slagroom afsmeer neem ik altijd de 40% volvette slagroom van campina. Die is te krijgen bij de Sligro.
Minder vet betekent meer vocht en dan gaat het smelten.
anouckjewel schreef:Denise63 schreef:Ik bedoel eigenlijk zweten.
Zeg maar gerust smelten. De fondant kan niet tegen het vocht in de slagroom.
Bij ganache is dat geen probleem.Een kennis van mij smeert altijd af met slagroom, ik was ook zeeeeeer verbaasd en vroeg haar ook hoe ze daar nu bij kwam en of het dus niet ging smelten. Nou daar had ze dus nog nooit last van gehad en deze manier was haar geleerd op een workshop die ze een tijdje terug deed!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Alternatief voor botercreme
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.