Onderwerp: Schijfjes banaan als vulling
Hallo allemaal,
Na veel lezen me toch maar eens aangemeld bij het forum. Ik heb namelijk het volgende probleem:
Ik wil graag binnenkort een taart maken met bonbonblocvulling in een laag, en schijfjes banaan in een andere. Nu heb ik al gelezen dat de banaan bruin zou kunnen worden, maar ik ben niet zo fan van citroensap omdat dat snel te zuur wordt. Daarnaast vraag ik me ook af hoe ik ervoor zorg dat de schijfjes banaan niet uit de taart vallen als je hem aansnijdt.
Nu had ik het volgende bedacht: als ik de schijfjes nu op een (dun) laagje botercreme leg, en ook een 'dijkje' van botercreme spuit, en aan de onderkant van de volgende laag ook een laagje botercreme doe, zou dat dan ook helpen tegen het bruin worden? En zorgt dat er ook voor dat de schijfjes blijven plakken?
Volgende probleem: de laatste keer dat ik 1:1 botercreme maakte was hij nogal korrelig, heb ik dan te kort of juist te lang gemixt?
Alvast bedankt voor jullie ideeën!