Re: Het natuurlijke kleurstoffen draadje
Twisk schreef:ik heb de blauwe van scrapcooking, geen idee hoe je die zelf kunt maken. Heb hem alleen nog maar in glazuur gebruikt en niet zo heel veel en dan krijg je een mooie lichte blauw.
Hij staat op deze foto erbij:Ook de kleuren groen, zwart, paars (lijkt meer op soort rood/roze) en geel van dit merk staan op deze foto.
oh, en de bloemetjes die op de hartjes zitten zijn gemaakt met een klein beetje roze en geel van dit merk in fondant
Wat zijn jouw koekjes mooi van kleur. Ik deze kleurstoffen ooit gebruikt voor merengue en royal icing, maar er zat; zeer weinig poeder in het potje, het gaf bij mijn amper kleur en de structuur van het mengsel veranderde. Het werd dunner. Maar ook mijn macarons kon ik niet goed bakken met deze kleurstoffen. Ik heb ze nog niet toegepast op fondant of marsepein; eigenlijk omdat ik bang ben dat ik zoveel nodig heb, plakkerig wordt.
Toch wil ik ook wel graag meer proberen op dit gebied. Zeker omdat het bakken toch vaak voor thuis is dus voer ik mijn familie omdat ik het er zo gezellig uit vind zien producten waar ik niet achter sta.
Fijn dat ik dit topic nu tegenkomen, ik ga het graag volgen.
Ik heb alleen de zwarte gebruikt voor icing en voor fondant voor deze taart:
En dat ging goed. Omdat het poeder is wordt het eerder steviger/droger dan plakkerig. Voor botercreme meng ik de kleurstof wel eerst met een beetje water omdat de kleuren dan beter worden. Ik geloof dat sommigen van deze kleurstoffen ook niet zo geschikt zijn om mee te bakken, dus ik zou ze niet zo snel voor macarons of merengue gebruiken. De hoeveelheid kleurstof die je nodig hebt voor glazuur als bij de koekjes vond ik erg meevallen.