1

Onderwerp: Gitaart

Zoals ik al schreef in een decoratie-help-please topic, wilde mijn kleinzoon van (nu) 13 graag een gitaar-taart. En als beginner hou ik wel van een uitdaging, dus aan de slag. Voor de kast heb ik anderhalve vierkante biscuits gebakken van 30 cm, voor de hals en de kop een biscuit van 25 cm. De hals steunt op een verhoging, die is dus minder hoog dan de kast.
Hieronder het verloop in foto's.

De vulling: Mascarpone/slagroom/mandarijntjes en Caramelboter (slagroom/caramel/botermengsel) in de gitaarkast, met gewone biscuitmix, de hals en de kop van chocoladebiscuit met caramelcanache. De caramelsmaak verdween een beetje door de chocolade van de biscuit, maat iedereen vond het erg lekker.
Het bekleden, vooral van de bovenpunten van de kast, was heel lastig, en dat kreeg ik ook niet goed. Verder bleek de dag erna, toen ik de details nog ging aanbrengen, dat de vulling in de hals van de gitaar had gelekt, dus dat moest gerepareerd worden. Ik heb me daar dus toch staan mopperen, dat wil je niet weten (of gehoord hebben).
De reparaties waren niet onzichtbaar te krijgen, ondanks alle pogingen daartoe. En opnieuw doen was geen optie, een uurtje later werden we al verwacht, uiteraard met de taart. Maar gelukkig was de smaak er niet mider om.
De stokjes waar de spanknoppen aan zitten zijn lolliestokjes, de snaren zijn van borduurgaren, wat de enige dingen waren die niet voor consumptie geschikt waren.

Hier dan de foto's:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-SOL63KWT.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-PTIBDTHY.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-IIRNRBND.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-8VK3QP7F.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-8R7M3RAB.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-GV83RYQJ.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-LBQYJD4K.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-BPNY6UTC.jpg

en dan de slordigheden van een beginner (tenminste, ik hoop dat ik het beter onder de knie krijg):

http://www.mijnalbum.nl/Foto-MACOFA3I.jpg
Erg, he? Gelukkig viel het niemand op!

Van de restanten een klein extra taartje gemaakt voor de chocolade Happy birthday-letters, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen die in de gitaar te steken.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-NVL6KTQA.jpg

Suggesties en feedback zijn welkom. Ik weet dat ik nog veel moet leren en oefenen, vooral de basisdingen zoals bekleden. Ik heb de neiging teveel op te gaan in de details, en de basisvaardigheden daarbij wat te verwaarlozen.
vandaag heb ik The Mat besteld, ik hoop dat dat het bekleden al wat makkelijker gaat maken!

En mocht iemand graag het ontwerp willen hebben, kan ik die wel doormailen.

Groetjes,
Katrijan (gewoon Ria)

Groetjes,
Katrijan (Ria) https://www.facebook.com/ria.spaander

2

Re: Gitaart

Ik vind hem prachtig! zo mooi uitgesneden...net echt!
dat bekleden krijg je waarschijnlijk vanzelf beter onder de knie. Maar volgens mij is dat bij 3d taarten wel lastiger.

iets waardoor het bij mij altijd iets netter word ( zonder vouwen) is om het marsepein in een schuine hoek omhoog te tillen, en het deel tegen de taart zachtjes naar beneden te duwen. snap je dan wat ik bedoel?

3

Re: Gitaart

Nou..behalve die hoekjes is hij toch echt geweldig geworden?!!
Wát een details! Kan wel zien dat je er onwijs veel werk aan hebt gehad. Petje af!!

Meer zien? Op m'n pagina deel ik mijn creaties, how to's en mijn favoriete recepten! & sinds kort vogel voederTAARTEN!
www.facebook.com/EllCake

4

Re: Gitaart

Wow, erg gaaf gemaakt, het lijkt net een echte Fender Stratocaster!

5

Re: Gitaart

Super gaaf zeg!!!! Ik heb echt al veel taarten gemaakt, maar aan dit soort dingen durf ik me echt niet te wagen haha

.. Want taart kan altijd!!

6

Re: Gitaart

Prachtig, net echt!

Kan je de eerste foto's (dus tot aan de vouwen) niet bij de how-to's plaatsen? Past er goed tussen daar vind ik!

taartenvanirma.simpsite.nl
Alles kan, behalve omhoog vallen, dat is onmogelijk...

Re: Gitaart

bekleden is oefenen. ik vind de taart goed gelukt.

8

Re: Gitaart

Gaaf!!

9

Re: Gitaart

Hij is leuk zeg! Over het algemeen vind ik gitaartaarten uit verhouding, maar deze is top!

Persoonlijk vind ik dat bekleden van lastige vormen makkelijker gaan als de marsepein/fondant dikker uitrolt, maar dat is wel weer minder lekker..

Maar wat ik me dan wel afvraag, hoe krijg je zoiets nog in de koelkast??

1 tip voor als je ooit nog een gitaar maakt.. Laat dat Squier maar weg! Dat haalt je taart naar beneden, alleen Fender was voldoende :P

Re: Gitaart

WOW, ik vind hem helemaal GEWELDIG!

Life is short, eat dessert first!
https://www.facebook.com/tantetaart.nl

11

Re: Gitaart

Tjonge, ik ga er bijna van blozen!. Dank jullie wel voor alle complinmenten, en ook voor de tips. Ik zal er zeker aan denken de volgende keer. Tja, in de koelkast ging niet passen, gelukkig vroor het voldoende om de taart (uiteraard afgedekt met theedoeken) in de schuur te plaatsen. Ben blij dat deze kleinzoon niet in augustus jarig is, dan was het met de tijd wel erg krap geworden.
Nogmaals, dank!
Ennuhh, bij de how-to's staat al een gitaartaart. Wordt denk ik een beetje dubbel?

Groetjes, en nog een leuke zondagavond allemaal.

Katrijan (gewoon Ria)

Groetjes,
Katrijan (Ria) https://www.facebook.com/ria.spaander

12

Re: Gitaart

Pfoe, met zo'n taart had ik echt wel voor een andere (niet koelkast) vulling gekozen. Je bent vast wel even met die taart bezig geweest en dan is slagroom echt wel kwetsbaar.

Maar afgezien daarvan, super taart!
Tip voor het bekleden: begin met de lastige hoeken, dan voorkom je dat je juist daar veel fondant overhoudt.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

13

Re: Gitaart

Ook dank je wel voor de tip.
Ja, in buiten-de-koelkast-vullingen moet ik me ook nog eens gaan verdiepen. Bijna alles wordt met slagroom gemengd. Behalve een gewone jam-vulling, geloof ik.
Maar voor de kleinkids die in de zomer jarig zijn moet ik daarover nog wel even gaan puzzelen.

Groetjes,
Katrijan (Ria) https://www.facebook.com/ria.spaander

14 Laatst bewerkt door Katrijan (11-02-2013 08:45)

Re: Gitaart

Ook dank je wel voor de tip.
Ja, in buiten-de-koelkast-vullingen moet ik me ook nog eens gaan verdiepen. Bijna alles wordt met slagroom gemengd. Behalve een gewone jam-vulling, geloof ik.
Maar voor de kleinkids die in de zomer jarig zijn moet ik daarover nog wel even gaan puzzelen.
Sorry, twee keer op ok drukken is dus een dubbele plaatsing, en 1 keer is wel genoeg.

Groetjes,
Katrijan (Ria) https://www.facebook.com/ria.spaander

15

Re: Gitaart

Mooie taart!

Bij het bekleden helpt het ook als je eerst de hoekjes bekleed en daarna de vlakker stukken. Op vlakke stukken is het makkelijker om de fondant te verdelen zonder plooien omdat daar je werkvlak een stuk groter is.

Benieuwd naar meer taartjes van mijn hand? Bekijk dan ook eens mijn Facebook page: https://www.facebook.com/pages/Cakes-by … 0981634307

16

Re: Gitaart

Katrijan schreef:

Ook dank je wel voor de tip.
Ja, in buiten-de-koelkast-vullingen moet ik me ook nog eens gaan verdiepen. Bijna alles wordt met slagroom gemengd. Behalve een gewone jam-vulling, geloof ik.
Maar voor de kleinkids die in de zomer jarig zijn moet ik daarover nog wel even gaan puzzelen.
Sorry, twee keer op ok drukken is dus een dubbele plaatsing, en 1 keer is wel genoeg.

Botercremevullingen en ganavhe waar je de room van gekookt hebt kunnen buiten de koelkast. Ook jam, dulche de leche en vlaaivulling van hak.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart