1

Onderwerp: macarons zakken in

Hallo iedereen

Heb me net nog eens aan macarons gewaagd. Alles ging geweldig tot ik ze uit de over haalde en ze meteen inzakten. Heeft iemand een idee wat er misgelopen kan zijn?
alvast bedankt!

2 Laatst bewerkt door JPS (07-02-2013 19:09)

Re: macarons zakken in

Dan waren ze nog niet gaar. Als je zachtes tegen de zijkant van het hoedje tikt mag het niet meegeven. M.a.w als je de bovenkant opzij kunt duwen en de onderkant blijft staan dan nog een paar minuten extra in de oven laten.

Er zijn trouwens maar weinig bakkers die macarons de eerste keer meteen perfect bakken, oefening baart kunst!

Suc6 met je volgende poging,
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

3

Re: macarons zakken in

Inzakken duidt meestal op niet gaar zijn. Hoe lang heb je ze gebakken en hoe hoog? Waren ze goed gedroogd?

Tieneke

4 Laatst bewerkt door innemie (07-02-2013 20:39)

Re: macarons zakken in

bedankt voor jullie antwoord. Maar ze zijn nu al aan de taaie kant, wil dat dan zeggen dat mijn oven te warm stond? (hij stond nu op 130 graden.)

5

Re: macarons zakken in

Hmmm ik zou eerder iets te koud verwachten. Gewoon proberen, iedere oven is weer anders dus daar kun je moeilijk iets met zekerheid over zeggen.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

Re: macarons zakken in

Ik heb ze gemaakt naar de How to van Meentje en perfect gelukt, al laat ik ze in mijn oven wel op lagere temperatuur en iets langer bakken.Hangt echt af van je oven! :Y
Maar als ze inzakken zijn ze nog niet gaar, idd wat langer laten en event. op lagere temperatuur.

Niet opgeven!!! ;)

Groetjes!

Groetjes,Marie.
Making a cake.....It's my personal therapy!!!

7

Re: macarons zakken in

Hee Innemie, Als je pas begint met macarons, kan er vanalles fout gaan, het is een heel gevoelig koekje  :) blijven proberen! Ik heb in het begin veel aan onderstaande site gehad:

http://foodnouveau.com/2011/12/destinat … -delicacy/