Onderwerp: biscuit perfect, op 1 puntje na... help
ik heb op internet een biscuit recept gevonden en uitgeprobeerd,
voorheen werden mijn biscuits altijd bol en waren ze grof van structuur nl.
(met de recepten van deze site)
Nu was hij prima gelukt, mooi vlakke bovenkant, fijne structuur,
goede smaak, liet makkelijk los uit de vorm,
alleen......
hij rees niet zoveel in de oven!
het recept was voor een 24cm ronde vorm,
ik heb hem gebruikt voor een 20cm ronde vorm.
de hoogte was nu wel goed, 5,5cm maar ik vond de biscuit te vast,
hoe krijg ik het voor elkaar dat hij de volgende keer beter rijst???
Het recept:
Biscuit 2:
Dit recept is iets eenvoudiger, maar dit geeft ook een zeer goed resultaat
5 eieren en
1 zakje vanillesuiker bij elkaar voegen en dit rustig loskloppen (evt een beetje water
erbij), terwijl
150 gram suiker verwarmen in magnetron. Zorg dat het goed warm is. Voeg dit bij de eieren.
Mix dit minimaal 10 minuten op de hoogste stand tot het een lichtgeel, lobbig geheel wordt.
125 gram gezeefde bloem
25 gram gezeefde maizena
snufje zout samen onder het beslag spatelen (gebruik hiervoor een lepel met gat erin)
Baktijd: Oven voorverwarmen op 150 graden.
Biscuit 20 minuten ca. 190 graden in de oven, daarna nog 10-13 minuten op 180 gr.
ik heb de eieren vooraf ook warm laten worden (in warm water)
en heb wat warm water toegevoegd... (eens uitproberen)
verder heb ik de temperaturen naar mijn oven aangepast
(voorverwarmen op 130, en afbakken op 160 graden,
na 20 min was de biscuit gaar.
Ik heb dus niet nog eens 10-13 minuten op een hogere temperatuur afgebakken.)
ik heb de eieren een kwartier gemixt
Tips zijn welkom!!!
(zou toch fijn zijn als ik ook eindelijk eens een goede biscuit kan bakken.
Zonder mix dan dus, maar 'from scratch')