Onderwerp: Noorse taart
Dit recept heb ik van vrienden uit Noorwegen gekregen. Ik heb het pas op mijn werk getrakteerd en iedereen was enthousiast (of deden net alsof , maar ik vond het in ieder geval heerlijk )
Op een noorse site kwam ik een how-to filmpje tegen, dan weet je gelijk hoe het moet en hoe het er uit ziet: http://www.spise.no/oppskrifter/verdens … e_plug.htm
(even knippen en plakken, want volgens mij lukt het me niet om de link te plaatsen)
Bodem
· 100 gram boter
· 100 gram basterdsuiker
· 1 tl vanille suiker
· 100 gram bloem (gezeefd)
· 2 tl bakpoeder
· 4 eidooiers
· 4 el melk
Eiwitschuim
· 4 eiwitten
· 200 gram suiker
· 1 zakje gram geschaafde amandelen
Vulling
· 1 pakje banketbakkersroom (Baukje/Oetker)
· 2 dl slagroom
· 2 tl vanillesuiker
Voorbereiding:
·Oven voorverwarmen op 175 graden (bijvoorkeur onder- en bovenwarmte)
·Bakblik bekleden met bakpapier (het grote bakblik dat je in de oven schuift)
·Dooiers van het eiwit scheiden.
Bereiding
·Meng de boter en suiker en roer het tot een cr