1 Laatst bewerkt door TessaBelle (18-01-2013 19:45)

Onderwerp: Hulp bij planning

Bakdames,

Hééél graag jullie hulp gevraagd bij een planning van een 3 laags stapeltaart en 10 cupcakes voor de verjaardag van het nichtje van m'n vriend die 3 jaar wordt :)

De taart is voor zaterdag 2 februari overdag, ik ga hem zelf brengen. Helemaal van Spijkenisse-Den Haag met 3 taarten en 10 cupcakes in de auto ohoh..

Nu werk ik de dagen daarvoor dit:
Woensdag de 30e werk ik: een avonddienst van 15.00-23.00
Donderdag de 31e werk ik: een dienst van 13.00-21.00
Vrijdag de 1e werk ik: voor alsnog een dienst van 15.00-23.00 maar dit kan nog veranderen vanwege verhuizing van m'n locatie..

Een taart van 25cm, 20cm en 15cm en 10 cupcakes.
Gevuld met buiten de koelkast houdbare vullingen, dus dat is fijn!

Maaaar, wanneer zal ik nou beginnen met wat?
Voordat ik ga werken kan ik aan de slag maar na 23.00 niet meer, te laat :)

Het moet een prinsessentaart worden, niet heel uitgebreid maar lekker meisjesachtig, roze met glans enz.
Ik maak geen boetseersels erop, dus geen echt heel tijdrovende dingen.

Ik wil wel dat de taarten zo vers mogelijk zijn uiteraard.
De cupcakes wil ik vullen met een zelfde crème als in de taart, met een prinsessen-dingetjes erop.

Eventueel kan ik de taarten eerst bakken en dan allemaal in de vriezer stoppen, zodat ze van te voren klaar zijn om bekleed en versierd te worden, maar dan moet ik wel ruimte maken in m'n vriezer..

Mijn idee:
- Als ik woensdag voor het werk, alle taarten nou bak en na afkoelen in de vriezer stop.
- Donderdag zorgen dat ik alle versiersels enz. klaar heb liggen en de vullingen maak.
-Vrijdag alle taarten bekleden en versieren. (marspein heb ik voor het gemak gekleurd gekocht, doe ik normaal nooit maar als ik alle marspein nog zelf moest kleuren ben ik nog langer bezig :))

Nou vergeet ik de cupcakes helemaal :) Die dan evt. ook donderdag bakken en vrijdag versieren?

Hebben jullie tips/idëeen hierover?

Sorry voor het lange verhaal, en alvast hartstikke bedankt!

2

Re: Hulp bij planning

Als je donderdag al de vullingen maakt, dan kan je de taarten donderdag ook al vullen en bekleden, vervolgens vrijdag afwerken. De marsepein sluit de taart af, de vulling blijft dan prima. Anders zou ik de vulling ook vrijdag pas maken. Cupcakes blijven wat langer goed dan biscuit, ze kunnen ook prima ingevroren worden. (ik vind ze zelfs lekkerder uit de vriezer) Je hebt wel eerder kans dat je papiertjes loslaten na het invriezer, zorg dat ze goed hun vocht kwijt kunnen bij het ontdooien.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Hulp bij planning

Ik zou dinsdag bakken en biscuit en cc's  in de vriezer.
Woensdag alvast decoratie en de rondjes voor de cc's maken, goed verpakken.
Donderdag biscuits vullen en bekleden en de koelkast in.
Vrijdag taarten afdecoreren, cc's ontdooien en decoreren.
Zo is alles mooi verdeeld en kan je zonder enige stress werken.

Marsepein kan je overigens zonder problemen lang van te voren kleuren, als je het maar goed verpakt.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

4

Re: Hulp bij planning

Bedankt voor de tips dames!

Is de taart zaterdag dan nog wel "vers" genoeg?
En moet ik de taarten (bekleed) in de koelkast bedekken met folie of in een doos doen om uitdrogen te voorkomen?

En voorgekleurde marsepein vond ik voor deze keer makkelijker zodat ik minder tijd nodig zou hebben om het zelf te kleuren :) normaal kleur ik alles zelf.

5

Re: Hulp bij planning

Ja hoor. je schrijft dat je gaat vullen met niet-koelkastvullingen, dus een taart die je donderdag heb gevuld en bekleed is nog prima zaterdag.
Zelf vind ik een taart van 2 dagen "oud" lekkerder dan net gemaakt, want dan zijn de smaken wat meer doorgetrokken. Doordat de taart is bekleed met marsepein is hij volledig ingesloten en blijft hij goed.
Als je een doos kwijt kunt in de koelkast kan je hem in een doos doen. Zelf bewaar ik ze altijd kaal, maar heb dan ook een speciale taartenkoelkast. Folie zou ik niet doen want de kans op zweten is dan groter.
Afhankelijk van wat er verder in je koelkast ligt zou je hem wel wat minder koud kunnen zetten. Dus niet op 4 of 5 gr., maar bv 7 of 8 gr.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

Re: Hulp bij planning

Maar als de taart al een keer is ingevroren, dan kan het niet nog eens ingevroren worden als er over blijft. Misschien wel verstandig omdat te melden.

Bakken is mijn passie!!!