Onderwerp: beslag voor cake, kan niet berekenen hoeveel nodig
Wie weet hoeveel ik van elk ingrediënt nodig heb om een rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm. tot 2/3e te kunnen vullen, met beslag van opa’s cake. Ik dacht aan een taart van een cm. of 5.
Dit is het recept van opa's cake voor een ronde 15 cm (=6 inch)
250 gram zachte boter
250 gram kristalsuiker
4 eieren (M)
200 gram patentbloem (type 45)
Snufje zout
(info van http://suikertaartjes-wavy-taart.blogsp … cake.html)
Ik kan zelf de inhoud van de bakvorm niet meten met water, ik heb een bakrand dus is bakvorm zonder bodem.
Maar ik vond dit:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=171498
rechthoek 20x30 is qua inhoud vergelijkbaar met een vierkante van 24 cm (iets groter) .
Op http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=201922 kan je inhoud vinden van 24 x 24 x 24= 2,9 liter = 5,8 halve liters
Maar dan nog weet ik niet hoe ik het moet berekenen.
Op site allesovertaart.nl/?p=614 staan schema's en uitleg voor berekening van Jozien voor cake.
Maar haar pound cake heeft net wat andere ingrediënten:
zachte boter
kristalsuiker
eieren (M)
patentbloem (type 45)
snufje zout
namelijk
zachte boter
basterdsuiker
eieren
zelfrijzend bakmeel
bloem
melk
vanille-extract
Daarom kom ik er niet uit. Rekenen is ook niet mijn sterkste kant.
Wie helpt?