1

Onderwerp: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Hoi, ik ben op dit moment bezig met mijn allereerste taart ooit...

Alleen vraag ik me even af hoe ik marsepein op marsepein vast moet zetten?

Alvast bedankt voor de hulp!

Groetjes,

Mike

2

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Klein beetje water :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Marianne schreef:

Klein beetje water :)


Thansxssssssssssssssss

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Je taart smeer je glad met botercreme.
En fondant "plak" je vast met eetbare lijm...... Heb je dat niet in huis en ook geen tylose dan poeder suiker met iets water. Maar kijk uit want door water "smelt" je fondant.

Bakken is mijn passie!!!

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Nog geen druppel....anders smelt je marsepein....dus heeeee
l weinig!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

6

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

heel vaak plakt het er zo ook al op door de warmte
anders water of eetbare lijm gebruiken maar niet te veel anders
plakt het nog niet
succes

7

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Manon-dennis schreef:

Je taart smeer je glad met botercreme.
En fondant "plak" je vast met eetbare lijm...... Heb je dat niet in huis en ook geen tylose dan poeder suiker met iets water. Maar kijk uit want door water "smelt" je fondant.


Ik heb wel suikerwatergemaakt daarstrak...
Dan dat gebruiken?

Druppel op me vinger...

8

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Meteen een andere vraag of staat dat ergens?

Hoe maak ik sommige kleuren?

Zoals bruin, en grijs...

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Op je vinger en iets op fondant..... Kleuren doe je door middel van kleurstof. Bv american collors....

Bakken is mijn passie!!!

10

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Hij werkt met marsepein ;)

Kleuren kun je idd met kleurstof doen, je kunt ook mengen. Grijs wordt het mooist (vind ik dan) met een beetje zwarte marsepein door blanke te kneden ipv met kleurstof te werken, dat wordt in eerste instantie altijd eerst een beetje paarsig.

Hoewel ik vanavond met PME zwart wel gelijk grijs kon kleuren... Dus dat is eentje voor de herhaling :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Sorry.....had niet gezien dat hij met marsepein werkt!!
Maar zelf vind ik zwart en rood niet zelf te kleuren. En als het lukt dan is het zo "nat". Maar weet niet of dat met marsepein ook zo is. Ik gebruik nooit marsepein ivm allergie.

Bakken is mijn passie!!!

12

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Marianne schreef:

Hij werkt met marsepein ;)

Kleuren kun je idd met kleurstof doen, je kunt ook mengen. Grijs wordt het mooist (vind ik dan) met een beetje zwarte marsepein door blanke te kneden ipv met kleurstof te werken, dat wordt in eerste instantie altijd eerst een beetje paarsig.

Hoewel ik vanavond met PME zwart wel gelijk grijs kon kleuren... Dus dat is eentje voor de herhaling :)

Klopt... ik werk met marsepein....

Thanxs voor de snelle tips...
Ik ga weer ff verder boeseren... Zal straks het resultaat tonen...   :o

13

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Jaaaaaahh... heb toch nog een vraagje.....

Hoe maar ik een huidskleur... Van bijv. Bob de bouwer of Buurman & Buurman

14

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Van Wilton: ivory of creamy peach.
Van Sugarflair: paprika flesh
Mengen: beetje rood + geel, of beetje bruin + roze.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

15

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Marianne schreef:

Van Wilton: ivory of creamy peach.
Van Sugarflair: paprika flesh
Mengen: beetje rood + geel, of beetje bruin + roze.


Thanxs.... Ik zie ineens dat ik Wilton Ivory heb...
Hoe maak ik trouwens iets bruin met Wilton?

Dan ben ik bijna klaar  :o

16

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Geel, rood en blauw...dan heb je bruin.

Bakken is mijn passie!!!

17

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Bruine kleurstof, of oranje met blauw.
Heb je geen oranje: geel met rood ;) Dus geel met rood en blauw maakt bruin :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

18

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

even offtopic, maarreh...

Dit vind ik nou zooo gaaf aan dit forum hé! Je wordt hier zo goed geholpen, dames en heren, jullie zijn super!
Moest ik even kwijt hoor..

19

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

http://i50.tinypic.com/288bl9l.jpg


Thanxs voor alle tips....
Bovenstaand is me allereerste taart ooit....Dus ik weet dat het zeker voor veel verbetering vatbaar is  :o  :P  :Y

20

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Jeetje wat is hij gaaf!!! En zo strak!! Wees er maar zeer trots op.

Bakken is mijn passie!!!

21

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Manon-dennis schreef:

Jeetje wat is hij gaaf!!! En zo strak!! Wees er maar zeer trots op.



Thanxsssss.... ben ik ook wel een klein beetje....
Al had me "buurman" wel wat mooier gemaakt mogen worden... :o
Ps. heb hem nog wel ff oren gegeven :think:

22

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

Jessi bakt schreef:

even offtopic, maarreh...

Dit vind ik nou zooo gaaf aan dit forum hé! Je wordt hier zo goed geholpen, dames en heren, jullie zijn super!
Moest ik even kwijt hoor..


Ben ik het helemaal mee eens... :thumb:

23

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

ik vind de taart mooi gelukt  :thumb:

24

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

fenny schreef:

ik vind de taart mooi gelukt  :thumb:


Thanxssss

Hier de binnenkant van de taart  O-)

http://i46.tinypic.com/20ae9p2.jpg

25

Re: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!

En ook dat ziet er lekker uit! Terecht trots op je eerste taart :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag