Onderwerp: Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!
Hoi, ik ben op dit moment bezig met mijn allereerste taart ooit...
Alleen vraag ik me even af hoe ik marsepein op marsepein vast moet zetten?
Alvast bedankt voor de hulp!
Groetjes,
Mike
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hoi, ik ben op dit moment bezig met mijn allereerste taart ooit...
Alleen vraag ik me even af hoe ik marsepein op marsepein vast moet zetten?
Alvast bedankt voor de hulp!
Groetjes,
Mike
Klein beetje water
Klein beetje water
Thansxssssssssssssssss
Je taart smeer je glad met botercreme.
En fondant "plak" je vast met eetbare lijm...... Heb je dat niet in huis en ook geen tylose dan poeder suiker met iets water. Maar kijk uit want door water "smelt" je fondant.
Nog geen druppel....anders smelt je marsepein....dus heeeee
l weinig!
heel vaak plakt het er zo ook al op door de warmte
anders water of eetbare lijm gebruiken maar niet te veel anders
plakt het nog niet
succes
Je taart smeer je glad met botercreme.
En fondant "plak" je vast met eetbare lijm...... Heb je dat niet in huis en ook geen tylose dan poeder suiker met iets water. Maar kijk uit want door water "smelt" je fondant.
Ik heb wel suikerwatergemaakt daarstrak...
Dan dat gebruiken?
Druppel op me vinger...
Meteen een andere vraag of staat dat ergens?
Hoe maak ik sommige kleuren?
Zoals bruin, en grijs...
Op je vinger en iets op fondant..... Kleuren doe je door middel van kleurstof. Bv american collors....
Hij werkt met marsepein
Kleuren kun je idd met kleurstof doen, je kunt ook mengen. Grijs wordt het mooist (vind ik dan) met een beetje zwarte marsepein door blanke te kneden ipv met kleurstof te werken, dat wordt in eerste instantie altijd eerst een beetje paarsig.
Hoewel ik vanavond met PME zwart wel gelijk grijs kon kleuren... Dus dat is eentje voor de herhaling
Sorry.....had niet gezien dat hij met marsepein werkt!!
Maar zelf vind ik zwart en rood niet zelf te kleuren. En als het lukt dan is het zo "nat". Maar weet niet of dat met marsepein ook zo is. Ik gebruik nooit marsepein ivm allergie.
Hij werkt met marsepein
Kleuren kun je idd met kleurstof doen, je kunt ook mengen. Grijs wordt het mooist (vind ik dan) met een beetje zwarte marsepein door blanke te kneden ipv met kleurstof te werken, dat wordt in eerste instantie altijd eerst een beetje paarsig.
Hoewel ik vanavond met PME zwart wel gelijk grijs kon kleuren... Dus dat is eentje voor de herhaling
Klopt... ik werk met marsepein....
Thanxs voor de snelle tips...
Ik ga weer ff verder boeseren... Zal straks het resultaat tonen...
Jaaaaaahh... heb toch nog een vraagje.....
Hoe maar ik een huidskleur... Van bijv. Bob de bouwer of Buurman & Buurman
Van Wilton: ivory of creamy peach.
Van Sugarflair: paprika flesh
Mengen: beetje rood + geel, of beetje bruin + roze.
Van Wilton: ivory of creamy peach.
Van Sugarflair: paprika flesh
Mengen: beetje rood + geel, of beetje bruin + roze.
Thanxs.... Ik zie ineens dat ik Wilton Ivory heb...
Hoe maak ik trouwens iets bruin met Wilton?
Dan ben ik bijna klaar
Geel, rood en blauw...dan heb je bruin.
Bruine kleurstof, of oranje met blauw.
Heb je geen oranje: geel met rood Dus geel met rood en blauw maakt bruin
even offtopic, maarreh...
Dit vind ik nou zooo gaaf aan dit forum hé! Je wordt hier zo goed geholpen, dames en heren, jullie zijn super!
Moest ik even kwijt hoor..
Thanxs voor alle tips....
Bovenstaand is me allereerste taart ooit....Dus ik weet dat het zeker voor veel verbetering vatbaar is
Jeetje wat is hij gaaf!!! En zo strak!! Wees er maar zeer trots op.
Jeetje wat is hij gaaf!!! En zo strak!! Wees er maar zeer trots op.
Thanxsssss.... ben ik ook wel een klein beetje....
Al had me "buurman" wel wat mooier gemaakt mogen worden...
Ps. heb hem nog wel ff oren gegeven
even offtopic, maarreh...
Dit vind ik nou zooo gaaf aan dit forum hé! Je wordt hier zo goed geholpen, dames en heren, jullie zijn super!
Moest ik even kwijt hoor..
Ben ik het helemaal mee eens...
ik vind de taart mooi gelukt
ik vind de taart mooi gelukt
Thanxssss
Hier de binnenkant van de taart
En ook dat ziet er lekker uit! Terecht trots op je eerste taart
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » Op dit moment aan het decoreren.... Hellup!!!
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.