1

Onderwerp: chocoladeletters smelten

Wie kan mij helpen met de volgende vraag. Met kerst heb ik cakepops gemaakt, en de kleine verleiding. Ik gebruik normaal gesproken altijd gewonde chocoladerepen om te smelten. Vorig jaar heb ik echter heel veel chocoladeletters gekocht voor € 0.25 per stuk. Dit ging ook prima. Dit jaar (of eigenlijk dus vorig jaar, kerst 2012) waren de chocoladeletters ook weer afgeprijsd, dus weer een aantal ingeslagen. De kleine verleiding eerst gedipt in pure chocolade(letter) Dat ging geweldig. Mooie glanzende, knapperige chocolade. Daarna de cakepops. Deze wilde ik dippen in melkchocolade(letter). Dit lukte echter totaal niet. De chocolade wilde niet mooi vloeibaar worden. Ik heb toen wat cacaoboterdrops toegevoegd. Het ging toen wel beter, maar de chocolade wilde niet meer hard worden. Kan dit door de cacao boter drops komen, of ligt het aan de kwaliteit van de chocolade(letter) Cacaoboter drops zijn toch juist bedoeld om je chocolade wat vloebaarder te maken? Wordt deze dan nog wel net zo hard en knapperig als zonder?

2

Re: chocoladeletters smelten

ligt idd wsch aan de kwaliteit van de letter. even lezen wat er in zit. als er veel cacaoboter in zit is het goed. als dat er niet in zit maar een ander plantaardig vet heb je grote kans dat het niet mooi kan smelten.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: chocoladeletters smelten

Dat ligt ws aan de kwaliteit van je letter. Ik neem aan dat je weet hoe je chocolade het beste kunt smelten, anders kan het hier ook nog aan liggen. Maar ik ga eerder van de 1e optie uit. Vaak worden, zoals hierboven ook al is aangegeven, plantaardige vetten gebruikt ipv cacaoboter. Cacaoboter is nml het duurste bestanddeel van chocolade, en word in goedkopere chocolade vaak om deze reden vervangen. Deze is vaak prima om zo te eten, maar smelten lukt hiermee niet.

www.taartenchocolade.nl Workshops en webwinkel in chocolade / taartbenodigdheden Tilburg. Volg ons ook op  Facebook