Onderwerp: Schuimtaart blijft na bakken inzakken
En dat rijmt. Maar da's ook het enige lollige aan de hele zaak.
Heb nu twee pogingen me recept hazelnoot-chocoschuimtaart van Rudolph gedaan: eiwitten met suiker vanille en een nipje azijn mooi stijf, mengen met gemalen hazelnoten en hup de oven in. Gaat als een speer. Tot je 'm eruit haalt. Na enkele minuten, flop, ingezakt. Speuren speuren speuren, en jawel, je moet 'm eigenlijk in gesloten oven laten afkoelen. Desnoods een hele nacht. Da's niet wat Rudolph in zijn eigen filmpje op 24 kitchen zegt maar allé, we proberen dat. Kijk ik net met een zaklamp door de donkere ruit van de oven.... Toch weer ingezakt!
Ik begrijp er helemaal niets van! Mooi stijf geslagen eiwitten en toch zo'n flop...
Wie weet raad? Wil deze taart zo graag voor mijn moeder maken die volgende week jarig is.... Help!!
Groetjes, Melissa