1

Onderwerp: vierkante bakrand en Basisrecept1

Hallo,

Gebruiken jullie voor een vierkante bakrand (dus die zonder bodem) meer beslag dan in het schema
vierkante vormen Basisrecept1 http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen?

Ik heb voor het eerst een vierkante taart gebakken.
Hiervoor de Städter verstelbare bakrand vierkant/rechthoek van de hebshop gebruikt.
En het schema van dit forum.
Maar mijn taart werd niet hoger dan 4,5 cm.
(was maat 25 x 25 cm
Basisrecept1 gebruikt:
inhoud 3,8 liter
Ingrediënten
349 gram eieren
210 gram suiker
173 gram bloem
34 gram maïzena
11 gram vanillesuiker
zout

Als je zelf ervaring hebt met zo'n (vergelijkbare) bakrand wil je dan reageren?

Mocht iemand ook een schema hebben van rechtvormige vormen die je met deze bakrand kan maken dan houd ik me erg aanbevolen, scheelt me weer wat rekenwerk (waar ik een hekel aan heb)..

2

Re: vierkante bakrand en Basisrecept1

als je het schema van de recepten links in het rijtje aanhoudt wordt je taart inderdaad niet hoger dan 5 cm.

Probeer eens met dit schema:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=201922

3

Re: vierkante bakrand en Basisrecept1

ik heb ook zo een bak rand en heb er geen probleem mee
gebruik wel de mix van fun cake

4

Re: vierkante bakrand en Basisrecept1

Bedankt voor het reageren :thumb:

Djehr, helemaal niet meer aan gedacht dat je zo'n geweldig schema hebt gemaakt.
In mijn aantekeningen had ik alleen jouw schema's voor de ronde bakvormen gezet, omdat ik voorheen geen vierkante bakvorm had.
Ik ben er helemaal blij mee, super handig dat alle hoogtes erbij staan.

Even alles genoteerd:
Voor basisbiscuit 1 hou je aan:per 1/2 liter inhoud van je vorm
1 ei (=50 gram) + 30 gram suiker + 25 gram bloem + 5 gram maizena
(en natuurlijk indien nodig snufje zout, vanillesuiker)
Als ik een 25  x 25 cm: van 7 cm hoog  wil
= inhoud 4,4 liter = inhoud 8,8 halve liters =
440 gram ei (= ca. 8,8 eieren)
264 gram suiker
220 gram bloem
44 gram maïzena
vanillesuiker
zout

Heb ik nog 1 vraag aan jou: als jij er  vanillesuiker en zout in zou doen, doe je dan 1 snufje zout en 1 zakje vanillesuiker, ongeacht de maat van de bakvorm??

5

Re: vierkante bakrand en Basisrecept1

persoonlijk doe ik nooit zout in mijn biscuits maar als ik het zou doen dan zou het altijd een snufje zijn...puur op gevoel.

En vanille  gebruik ik altijd vloeibaar (dr. Oetker) of een vers stokje.
Als ik vloeibaar gebruik doe ik voor een 15 cm rond een halve theelepel en per iedere 5 cm dat mijn vorm groter is een halve theelepel erbij (dus 20 cm 1, 25 cm 1 1/2, etc.). Ik gebruik altijd de maatschepjes.

6

Re: vierkante bakrand en Basisrecept1

Perfect, dank je voor de aanvulling.