1

Onderwerp: Hoger kapsel, hoe?

Ik gebruik de biscuitmix van funcakes en hou dan altijd het schema aan dat op de verpakking staat of die hier op het forum.

Bij een 15 cm taartpan wordt mijn kapsel behoorlijk hoog, maar zodra ik groter ga bakken, worden ze minder hoog.

Nu wilde ik laatst 2, 20 cm kapsels tegelijk bakken, maar bij het afwegen van het gemixte beslag, bleek het niet genoeg te zijn voor 20 cm (terwijl ik alles altijd afweeg). Ik heb toen maar een 20 en een 15 gebakken en wat extra beslag in de 20 cm vorm gedaan, die nu wel heel erg mooi hoog werd. Hoe doen jullie dat?

Moet ik meer beslag aanmaken? en zo ja, welke tabellen hanteren jullie dan?

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd.

2

Re: Hoger kapsel, hoe?

Inderdaad meer beslag maken  ;) . De tabellen op de verpakking vind ik zelf te weinig en gebruik ook meer (zie tabellen linksonder in de webshop van DLT). Bij alle maten bakvorm krijg ik een kapsel van 7-8 cm hoog. Raar....maar bij de 15 cm gebruik ik juist minder omdat het beslag anders over gaat lopen  ;)

Re: Hoger kapsel, hoe?

Ik gebruik wel de hoeveelheden zoals ze op t pak staan...
Vind mijn kapsel hoog genoeg. Ik meng altijd eerst de eieren en het water en mix ze even. Dan de biscuitmix er bij...Alles op kamertemperatuur!!!! En dan 10 minuten op vol vermogen en 3 minuten op lage stand.
Bakken doe ik bij een 20cm blik; 10 min 145 graden
10 min 170 graden
10 minuten 185 graden
Succes!!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

4

Re: Hoger kapsel, hoe?

een makkelijk hulpmiddels is om de hoeveelheid beslag te berekenen op basis van de inhoud van je vorm.

zie dit topic:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=201922