Onderwerp: Kniepertjes!
Lekkere Drentse kniepertjes gemaakt vandaag voor Oud & Nieuw
Yummie!
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Lekkere Drentse kniepertjes gemaakt vandaag voor Oud & Nieuw
Yummie!
Leuk! Ik heb vandaag glutenvrije rollechies gemaakt.... die moeten nog even wachten tot 1 januari
Lekker lekker! We hebben thuis besloten volgend jaar ook maar eens te gaan bakken.
We hebben dit jaar nog de kraam op de kerstmarkt in Wezup leeg gekocht , maar zelf doen lijkt me ook weleens leuk.
Wel veel werk begreep ik..
@ ellen : dik 2 uur voor de stapel op de foto
Wij rollen ze op in het nieuwe jaar ten teken dat het jaar begint.Wij geven ze plat als het jaar bijna is afgelopen dus uitgerold.Per kniepertje kost het een minuut.
Ohhh Jeugdsentiment!!!!
Wij kregen altijd Als we Nieuwjaardag kwamen vieren deze bij mijn Opa en Oma ( (Opa was Drents en Oma was Fries !!) maar dan wel lekker gevuld met slagroom...
Wij vonden dit altijd heel erg lekker!!!
Ik ben er verslaafd aan geraakt toen ik net in Assen kwam wonen.
Toen maakte een buurvrouw ze, maar nu maken we ze zelf.
Hoewel we dat dit jaar niet gedaan hebben, want we maken hartige oliebollen. Ook een keer wat anders....
Groetjes Knollie
Dit is het eerste jaar dat ik ze niet bak
Gelukkig mij mamsie wel
heerlijk, ik heb 2 dagen lopen bakken, 1 dag knieperties en dag 2 rollegies, maar meeste is al weg, deel weg gegeven en deel al op gegeten hahaha,
mjammie!! Welk recept heb je gebruikt?
en welke recepten gebruiken jullie voor de rolletjes?
Zo lekker, tot 4 jaar terug niet van gehoord maar nu verslaafd, de moeder van mijn vriendin bakt altijd voor de hele familie
Ziet er heerlijk uit!
Nou, er zijn niet veel meer over...
Ik gebruik het volgende kniepertjes recept:
500 gram bloem
250 gram kristalsuiker
250 gram basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
200 gram roomboter
3 eieren
Bloem en suiker door elkaar roeren
Boter laten smelten
Daarna boter weer iets laten afkoelen en door het bloem/suiker mengsel roeren. Het wordt dan heel korrelig, maar dat is juist goed.
Daarna een voor een de eieren er door mixen.
Ik gebruikte mijn kennie en de deeghaak.
Daarna nog ongeveer 5 eetlepels lauw water er door mixen.
Beslag laten afkoelen in koelkast, beste is minimaal 3 uur.
Daarna bolletjes draaien van ong 2 cm
En je hebt uiteraard een kniepertjesijzer nodig. Die van cloer is het beste.
@ ellen : dik 2 uur voor de stapel op de foto
Wow! Das best lang! Hahaha
Dat wordt ijzers verzamelen denk ik. Gaat t wat sneller
Thnx! Het mengsel staat in de koelkast nu
Dus ga zo aan de bak! Jeugdsentiment....mijn oma bakte ze vroeger altijd. In deze regio kennen ze het niet en in de regio waar mijn man vandaan komt hebben ze een ander minder lekker recept, dus ben er blij mee!
HEERLIJK, mijn oma (Drents) bakte ze altijd en toen opa nog leefde maakten ze ook altijd rollegies, opa had vuurvaste vingers en die rolde ze dan op rond de steel van een pollepel
Ik gebruik uit de apotheek witte verbandhandschoenen en een sateprikker.
Met de sateprikker haal ik ze van het ijzer en met de verbandhandschoen aan rol ik het om de steel van de pollepel...
Ik voeg aan het recept nog 30 gram anijszaadjes toe, heerlijk.Ik gebruik voor het oprollen een houten breinaald.
Willy
Nu heb je ook gelijk een recept om ijshoorntjes te maken
Lekker en handig voor in de zomer.
Groetjes Knollie
Ik heb nieuwjaarsrolletjes gemaakt, opgerold dus echt zo lekker. Recept staat vandaag op mijn blog
Is toch hetzelfde recept als voor de kniepertjes?
Groetjes Knollie
In het recept voor knijpertjes gaat geen water en die zijn ook iets dikker dan de nieuwjaarskoeken waar wel water in moet om ze dunnen te kunnen bakken, en dus ook om op te rollen.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.