Re: OH LA LA !!!!.... wat zijn ze toch lekker!!!!
Hmmm....... die zien er heerlijk en mooi uit
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » OH LA LA !!!!.... wat zijn ze toch lekker!!!!
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hmmm....... die zien er heerlijk en mooi uit
Hmmm....... die zien er heerlijk
en mooi uit
dank je!
Deze appelbeignets zien er ook al zo lekker uit!
Jij bent `lekker aan de bak` zo aan het einde van het jaar!
Deze appelbeignets zien er ook al zo lekker uit!
![]()
Jij bent `lekker aan de bak` zo aan het einde van het jaar!
dank je!
ja ik bak lekker door voor alle feestvierende vrienden!
ik zelf hou helemaal niet van oud en nieuw!
manlief en de kids gaan altijd naar zijn broer ( einde van de straat) en ik blijf dan heerlijk thuis , lekker te bed met een goeie film!
deze zien er erg lekker uit, is het ook mogelijk om ze in
de heteluchtoven te bakken of moet het echt in de olie ?
deze zien er erg lekker uit, is het ook mogelijk om ze in
de heteluchtoven te bakken of moet het echt in de olie ?
kan ook maar dan krijg je een iets andere smaak .
dan zal het meer op de appelflap lijken ( zo'n punt flap zeg maar)
dan moet je wel de kaneelsuiker voor het bakken erop strooien
en de flap zal boller zijn dan als je het met olie bakt!
deze ga ik opslaan
ze lijken wel van de bakker
deze ga ik opslaan
ze lijken wel van de bakker
ze zijn ook als van de bakker ( ik ben vroeger banketbakker geweest dus het is ook het recept uit mijn bakkerij tijd!)
Carolinedrost schreef:mmmmm krijg trek!
![]()
Op welke manier maak je ze als ik vragen magOp de manier van hoe ik ze vroeger op de banketbakkersopleiding heb geleerd! alleen daar hadden we grote plakken korst deeg en thuis moet ik het doen met de pakjes bladerdeeg uit de supermarkten
je neemt een pakje bladerdeeg ( bv koopmans) , laat alle plakjes ontdooien ( van 1 pakje kan je zeker 10 appelbeignets bakken)
leg alle plakjes opelkaar
en rolt dit uit tot een grote dunne lap waar je 20 grote ronde plakjes van ongeveer 9cm doorsnede uithaalt
de lap steeds een kwartslag draaien tussen het uitrollendan met een vork over de hele lap gaatjes prikken en dan de plakjes uitsteken!
de plakjes onder plastic een paar uur wegzetten en lekker laten rustendan de goudreinetten schillen , klokhuis verwijderen en in plakken snijden
indien nodig de schijven iets bij snijden , vaak zijn ze iets te groot voor de plakjes deegde plakjes deeg neerleggen ,
appelschijf erop
in het klokhuis jam of spijs ( aangemaakt met een eitje) spuiten
2e plakje erop!
goed aandrukken , eventueel beetje eistrijk ertussen zodat het goed plaktdan laat je het weer even rusten ( wel goed afdekken anders drogen ze uit)
terwijl je de zonnebloem olie of arachide olie opwarmt tot min 180 gr.
en dan lichtbruin afbakkendan door de kaneelsuiker halen en smikkelen maar
als je ze niet genoeg laat rusten en niet genoeg gaten prikt dan gaan ze bol bakken
succes
heerlijk die klassieke recepten we moeten ze in ere houden
heerlijk die klassieke recepten we moeten ze in ere houden
vind ik ook!!!!!
vraagjeIk begrijp dat ik weinig kans heb, dat je mijn berichtje nog op tijd leest, maar ik probeer het toch maar. Ik wil dit jaar deze appelbeignets eens proberen. Ik bak normaal altijd de beignets die je door het beslag moet halen, en vind deze heerlijk, maar dan wel wanneer ze warm uit de olie komen. De volgende dag zijn ze inderdaad behoorlijk vet. Deze zien er heerlijk uit, en lijken mij ook koud nog lekker. Bij de beignets die ik normaal bak bestrooi je de appelschijven met suiker en kaneel. Moet ik bij deze beignets ook de appelschijven suikeren, of alleen de gebakken flappen. Ik hoop dat je mijn berichtje nog leest voordat ik ga bakken, anders ga ik het gewoon proberen zonder suiker, want ik denk uit jouw recept te lezen dat je geen suiker op de appels doet.
Hoi Anja,
Ik ga ze straks ook voor het eerst bakken op deze manier. Ik ga de appels wel met kaneel bestrooien (misschien ook nog wat amaretto, doe ik ook altijd met appeltaart )
Succes met bakken!
vraagjeIk begrijp dat ik weinig kans heb, dat je mijn berichtje nog op tijd leest, maar ik probeer het toch maar. Ik wil dit jaar deze appelbeignets eens proberen. Ik bak normaal altijd de beignets die je door het beslag moet halen, en vind deze heerlijk, maar dan wel wanneer ze warm uit de olie komen. De volgende dag zijn ze inderdaad behoorlijk vet. Deze zien er heerlijk uit, en lijken mij ook koud nog lekker. Bij de beignets die ik normaal bak bestrooi je de appelschijven met suiker en kaneel. Moet ik bij deze beignets ook de appelschijven suikeren, of alleen de gebakken flappen. Ik hoop dat je mijn berichtje nog leest voordat ik ga bakken, anders ga ik het gewoon proberen zonder suiker, want ik denk uit jouw recept te lezen dat je geen suiker op de appels doet.
nee alleen na het bakken in de kaneel suiker leggen!
succes
Heb zojuist de eerste geproefd. Verrukkelijk
. Had er maar 5 gebakken, om te proberen. Mijn man en kinderen houden niet zo van appel, maar ik denk dat deze wel in de smaak vallen. Volgend jaar toch maar wat meer maken. Misschien ook met ananas, vindt mijn man persoonlijk lekkerder dan appel. Bedankt voor je recept. Dit is zeker een blijvertje.
Hmmm, die zien er lekker uit!!
Voor volgend jaar dan maar...
Heb zojuist de eerste geproefd. Verrukkelijk
![]()
. Had er maar 5 gebakken, om te proberen. Mijn man en kinderen houden niet zo van appel, maar ik denk dat deze wel in de smaak vallen. Volgend jaar toch maar wat meer maken. Misschien ook met ananas, vindt mijn man persoonlijk lekkerder dan appel. Bedankt voor je recept. Dit is zeker een blijvertje.
toppie!
als je ananas gebruikt moet ie wel helemaal droog zijn
misschien dan een verse ananas nemen ipv uit blik!!!!
Vanmiddag gebakken en ze zijn heerlijk!!!
Ook hier heb ik vandaag deze beignets gebakken
!!!
Mijn man merkte geen verschil met de beignets van de bakker (waar ik stiekem ook 3 stuks van had gehaald)....
Zijn antwoordt op de vraag of ik ze volgend jaar weer moest maken was gelijk ook "JA!!!"
Dochterlief (3jr) had liever die simpele beignets met appel (net als de moeder vroeger
) en mn 2 boys houden niet zo van producten bereidt met appel
!!
Vanmiddag gebakken en ze zijn heerlijk!!!
Ook hier heb ik vandaag deze beignets gebakken
![]()
!!!
Mijn man merkte geen verschil met de beignets van de bakker (waar ik stiekem ook 3 stuks van had gehaald)....![]()
Zijn antwoordt op de vraag of ik ze volgend jaar weer moest maken was gelijk ook "JA!!!"
![]()
Dochterlief (3jr) had liever die simpele beignets met appel (net als de moeder vroeger
![]()
) en mn 2 boys houden niet zo van producten bereidt met appel
!!
heerlijk dat jullie er net zo van genieten als wij hier !!!!
Ik heb ze vandaag ook gebakken en ze zijn echt heeerlijk!!! Iedereen hier gaat spontaan voor de appelbeignets en laten de oliebollen staan!! Toen ik vroeg of ik ze volgend jaar weer mocht maken was het meteen volgend jaaar????? Graag nog wel eerder dan volgend jaar!
Dus bij deze ontzettend bedankt voor het delen van je recept!!!
Ik heb ze vandaag ook gebakken en ze zijn echt heeerlijk!!! Iedereen hier gaat spontaan voor de appelbeignets en laten de oliebollen staan!! Toen ik vroeg of ik ze volgend jaar weer mocht maken was het meteen volgend jaaar????? Graag nog wel eerder dan volgend jaar!
![]()
![]()
heerlijk
Dus bij deze ontzettend bedankt voor het delen van je recept!!!
heel erg graag gedaan
ben blij dat ik in het oude jaar nog zoveel mensen blij heb kunnen maken!
gelukkig nieuwjaar allemaal!!!!
Ik heb ze ook gemaakt! (wel zonder spijs) En ze waren inderdaad heerlijk! Dankjewel voor het delen van het recept
![]()
Had er totaal 30 gemaakt en ze zijn allemaal op!![]()
prachtig!
zien er goed uit!
toppie!
gr.claudia
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » OH LA LA !!!!.... wat zijn ze toch lekker!!!!
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.