Onderwerp: zelfgebakken stroopwafels te hard
Hallo, ik merk dat mijn zelfgebakken stroopwafels erg hard zijn. Ik bak ze met de cloer 261 op standje drie. Voor de baktijd ga ik af op het lampje van de cloer zelf. Als de wafels uit het ijzer komen kan ik ze nog goed doorsnijden. Maar al snel worden ze erg hard, niet zoals strookwafels van de markt of supermarkt. iemand enig idee hoe dat kan komen? Maak ik ze te dun, bak ik te lang? Moet ik een iets ander recept gebruiken?
Ik gebruik nu het volgende:
•500 gram bloem
•250 gram gesmolten boter
•150 gram witte basterdsuiker
•2 zakjes gist gist
•60 ml lauwe melk
•een ei
Ingrediënten voor de vulling:
•500 gram stroop
•300 gram lichtbruine basterdsuiker
•75 gram boter
•een theelepel kaneelpoeder
De wafels smaken prima, maar zijn dus heel erg snel hard. De stroop wordt ook erg taai. Iemand daar nog suggesties voor?
Groetjes Ellen