1

Onderwerp: Dit keer geen marsepein of fondant met de kerst

Maar mini rozijnen tulbandjes.

http://i71.photobucket.com/albums/i152/Marielle98/image_zps72ca6bdb.jpg

Met toch stiekem een hulstblaadje van marsepein ;)

Verder nog kerstkransjes gebakken. Het is een recept van Cees Holtkamp. Erg lekker!
En gingerbread.

http://i71.photobucket.com/albums/i152/Marielle98/image_zpsb0a4a882.jpg

En dan nog Bretonse mini saucijzenbroodjes. En die waren ook erg lekker, voor oud en nieuw ga ik ze weer maken.

http://i71.photobucket.com/albums/i152/Marielle98/image_zps850eb24b.jpg

Re: Dit keer geen marsepein of fondant met de kerst

jammy ziet er lekker en lief uit

Re: Dit keer geen marsepein of fondant met de kerst

Ziet er leuk uit!

Dat recept van de kerstkransjes, dat zou ik ook wel willen :o

I never met a calorie I didn't like....

4

Re: Dit keer geen marsepein of fondant met de kerst

Ziet er heerlijk uit!
Prachtige foto's ook trouwens  :Y

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

5

Re: Dit keer geen marsepein of fondant met de kerst

Heerlijk, zeg! En ik zou dat recept ook wel willen  ;)

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

6

Re: Dit keer geen marsepein of fondant met de kerst

Mmmm! Ziet er goed uit! Die saucijzenbroodjes daar wil ik het recept wel van!

7 Laatst bewerkt door MarielleM1978 (27-12-2012 12:41)

Re: Dit keer geen marsepein of fondant met de kerst

Dank jullie wel voor jullie leuke reacties :)

Het recept van de kerstkransjes kunnen jullie hier vinden:
http://cy-v.nl/metdepaplepel/2011/12/24/kerstkransjes/
Dit recept staat ook in het boek "koekje" van Holtkamp.
Ik heb ze met patentbloem gemaakt, met zeeuws bloem schijnen ze nog lekkerder te worden.
De koekjes vinden wij na een dag nog iets lekkerder smaken. Ik bewaar ze gewoon in de glazen pot, daar blijven ze prima in.

En de saucijzenbroodjes heb ik zelf uitgeprobeerd en lekker dat ze zijn ;) Ik heb gewone bladerdeeg genomen, geen roomboter, dat vind ik persoonlijk lekkerder omdat je dan meer de smaak van het gehakt proeft, maar kan natuurlijk wel met roomboterbladerdeeg. En dan half om half gehakt, ca 300 gram en een heel zakje Verstegen (of Silvo) Bretonse gehaktkruiden erdoor. Dit zakje is normaal voor 500 gram, maar zo wordt het wat pittiger. Dan kneden met een eitje erdoor. Vervolgens op 5 plakjes bladerdeeg een worstje gehakt leggen. Dan de plakjes bladerdeeg dubbel vouwen en aandrukken met een vork. En dan de saucijzenbroodjes door midden snijden zodat je mini's krijgt. De zijkanten mogen een beetje open blijven staan, dan kan er ook een beetje vet weglopen. Vervolgens nog even insmeren met met ei. Ik heb ze een half uur op 200 graden hetelucht gebakken. Een beetje warm zijn ze het lekkerst, maar koud zijn ze ook lekker.

De tulbandjes heb ik met tulbandmix van Koopmans gemaakt ;)

8

Re: Dit keer geen marsepein of fondant met de kerst

Wat een schatjes die kleine tulbandjes.

Re: Dit keer geen marsepein of fondant met de kerst

Oh, ziet er lekker uit zeg! Ga de saucijzenbroodjes uitproberen voor
Oud&nieuw. Ben benieuwd.... :)

10

Re: Dit keer geen marsepein of fondant met de kerst

Ziet er allemaal super uit! de koekjes lijken me erg lekker!  :D & je tulbandjes zijn ook super cute!
Van de worstenbroodjes worden mijn vader & zusjes dan weer erg blij denk ik!  :thumb:

11

Re: Dit keer geen marsepein of fondant met de kerst

Ziet er allemaal heel lekker uit.