1 Laatst bewerkt door Flash (17-12-2012 22:29)

Onderwerp: Beginner cupcakes

Ik dacht altijd dat ik alleen taarten wilde maken, maar nu wil ik toch cupcakes proberen te maken. Leuk om eens iets anders te proberen.

Nu heb ik veel vragen, probeer al info te zoeken op internet, maar kom er nog niet helemaal uit. Waarmee maken jullie die torentjes/toefjes op de cupcakes? Of zijn daar verschillende mogelijkheden voor? En zijn dat verschillende smaken of kleur je het gewoon met kleurstof? Soms zie ik allemaal cupcakes hetzelfde, zijn er zoveel uitstekers of wordt dat allemaal met de hand gemaakt?

Ik heb wel info gezocht, maar er wordt gesproken over botercreme, in de webshop zie ik Renshaw Snip & Swirl staan en op een andere website hebben ze het weer over zelfgemaakte frosting. Of kan gewoon alles?

Erg veel vragen dus, een link naar een website of een tip van een boek met veel uitleg, ben ik ook al blij mee hoor! Met kerst heb ik beloofd voor iets bij de koffie te zorgen, zou het erg leuk vinden als ik daarvoor de eerste creaties zou kunnen maken, ze verwachten allemaal taart en stiekem wil ik ze daarom verrassen met iets anders. Ik wil het liefst proberen er wel iets moois van te maken!

toevoeging:
Inmiddels heb ik een uitgebreide website gevonden met frosting en leuke tips hierover. Geld eigenlijk alleen nog mijn vraag, word er meestal met frosting gewerkt of gebruiken jullie iets anders? Of steeds verschillend?

2

Re: Beginner cupcakes

Frosting is een verzamelnaam voor heel veel dingen. Om af te smeren en om toeven van tree maken. En net als vulling in een taart kun je de toeven ook maken van van alles wat je maar lekker vind.
Slagroom is gemakkelijk. Deze kun je aanvetten met bijv. roomkaas of je kunt er kloppudding door doen.
Maar ook botercrème van een mix is lekker.
Als je echt een zijdezachte crème wilt maken raad ik je aan om eens merengue botercrème te proberen te maken.
Ook een toef van ganache is erg lekker. En zo kan ik nog wel even door gaan.
Dus mogelijkheden genoeg.
De recepten staan allemaal onder het kopje 'recepten/vullingen' in de linker kolom.
Let er wel op dat er niet te veel vocht gebruikt wordt in de toef als je hier ook nog met fondant of marsepein o wilt decoreren, anders heb je kans dat dit gaat smelten.

Dat is toch een TAART waard!

3

Re: Beginner cupcakes

Ik had gister inmiddels nog meer info gezocht, maar dat slagroom en Ganache ook gewoon konden, had ik nog niet door! Eigenlijk de meeste taartvullingen kun je dus ook op een cupcake doen begrijp ik..

Ik snapte nooit zo goed wat er leuk was aan cupcakes maken (helemaal niet vervelend bedoeld, maar vergeleken bij taarten leek het me zo simpel), maar nu ik besef dat je ook met alle smaken kunt werken, krijg ik steeds meer zin om aan de slag te gaan! Vrijdag of zaterdag ga ik alvast een keer oefenen, heb er al helemaal zin in!

4

Re: Beginner cupcakes

Niet alle vullingen kunnen op een cupcake hoor!
Ik zou bijv. geen mousse, bavarois of vlaaivulling oid als toef gebruiken.
Maar de vullingen o.b.v. boter(crème) en met (veel) chocolade kunnen wel.

Wat je wel nog kunt doen is met een appelboor een gaatje maken in de cc. (niet helemaal tot onderaan, anders loopt het aan de onder kant eruit als je het papiertje eraf haalt) en hier een vulling in doen. Dan kun je wél alle vullingen gebruiken. Smeer dit dan wel even af met een laagje botercrème, zodat de vulling niet tegen de fondant/marsepein aan komt.

Ik vind cupcakes ook leuk om te maken, maar vind het veel meer tijd kosten dan een taart maken. En ik houd niet zo van repeterend werken, wat je met cupcakes toch wel vaak hebt. (vooral als je in grotere aantallen gaat werken.)

Maar succes ermee en ik ben benieuwd naar je resultaat!

Dat is toch een TAART waard!

5

Re: Beginner cupcakes

Had ook gezien dat je ze kunt vullen ja, maar dat komt misschien nog wel. Zaterdag wil ik gaan oefenen met van die toefjes erop maken enz.

Bedankt weer voor de tip, weet ik een beetje wat ik wel en niet kan gebruiken.

Meer tijd met cupcakes? Had juist het idee dat het sneller ging :o . Ik doe wel heel lang over taart maken hor, dat zeg ik er eerlijk bij, ik doe het niet zo vaak..

6

Re: Beginner cupcakes

Flash schreef:

Meer tijd met cupcakes? Had juist het idee dat het sneller ging :o . Ik doe wel heel lang over taart maken hor, dat zeg ik er eerlijk bij, ik doe het niet zo vaak..

Is wel afhankelijk van je decoratie hè...
Alleen een toef spuiten is zo gedaan.  :D

Dat is toch een TAART waard!

7

Re: Beginner cupcakes

:D  O ja, dan snap ik hem.. Ik dacht al! Voorlopig wil ik vooral met smaken toeven gaan maken.. Denk niet dat ik het inderdaad echt leuk vind om een berg cupcakes allemaal hetzelfde te maken, maar wie weet..

8

Re: Beginner cupcakes

Even een voorbeeldje: http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/206379_274453356003900_370308299_n.jpg
Nou, daar ben je dus wel een paar uur zoet mee...  ;)

Dat is toch een TAART waard!

9

Re: Beginner cupcakes

Wat gaaf!! Maar ik houd het voorlopig wel bij toefjes  :lol: .