Ik gebruik gepasteuriseerd eiwit Mooi, smaakvol en veilig
Ik vind dat eiwitpoeder vies.
Als ik een can eiwit heb gehaald voor meringue, gebruik ik de rest op voor RI en andere uitprobeersels. ( zo'n can kost +/- 3-4 euro en bevat 1 kg eiwit en heeft ongeopend een lange THT datum)
Het schijnt dat je dat eiwit ook zo in kunt vriezen.
Na het maken van RI verdeel ik de RI in porties door het in plastic folie te rollen en de uiteinden te draaien. Zoals een snoepje verpakt is.
De "schone spuitzak" methode
De "rest" porties gaan de diepvries in.
Zo kan ik het gelijk in een spuitzak doen met adapter, spuitmondjes verwisselen zoveel ik wil.
(Ik ben van alles aan het oefenen, dus de diepvries maakt nu niets uit, het word weggegooid.)
Om RI rozen te spuiten heb ik nog niet de juiste consistentie ontdekt.
Hoe is jullie verhouding daarvoor?
Indien mogelijk in grammen.
(dat met die pieken werkt voor mij niet)
Ik bak en kook, gluten en tarwevrij