1

Onderwerp: Brooddeeg in een bakblik?????

Kun je brooddeeg gebruiken in een bakblik of krijg je de zoutsmaak  later niet meer weg?

Ik dacht op die manier misschien dummies te kunnen maken, vandaar.

Als het leven je citroenen geeft, maak dan limonade (of taart natuurlijk )

2

Re: Brooddeeg in een bakblik?????

Zout lost toch gewoon op in water? Gewoon een tijdje laten weken. Ik kan mij niet voorstellen dat het zout blijft smaken daarna.

Tieneke

Re: Brooddeeg in een bakblik?????

Dat gewoon hoor!
Je kunt ook tempex dummies kopen!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

4

Re: Brooddeeg in een bakblik?????

Die heb ik ook, maar heb zo'n leuk bakblik in de vorm van een huisje gekocht en wil graag oefenen met bekleden.

En, met de tempex dummie's heb ik iedere keer zo'n ongelooflijke ruzie als ik ze wil bekleden, daar wordt ik vreselijk chagrijnig van :nooo .
Mijn fondant valt er steeds af.

Mischien tips??

Als het leven je citroenen geeft, maak dan limonade (of taart natuurlijk )

Re: Brooddeeg in een bakblik?????

Heb je het met pipinggel of met crisco gedaan?

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

6

Re: Brooddeeg in een bakblik?????

Bakblik is niet uitsluitend voor biscuit gemaakt :D
Gewoon ermee bakken dus, geen geur of smaakrestjes.

Trouwens backing soda verwijdert geur en smaak+voedselrestjes

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

7

Re: Brooddeeg in een bakblik?????

das een goeie, niet aan gedacht. Bedankt Ireen.

Als het leven je citroenen geeft, maak dan limonade (of taart natuurlijk )

8 Laatst bewerkt door bloempie (08-12-2012 17:37)

Re: Brooddeeg in een bakblik?????

Esthers Feestelijke Taart schreef:

Heb je het met pipinggel of met crisco gedaan?

Daar zal het probleem wel zitten, met gaan van beide. Ik heb steeds met een kwastje water op het tempex aangebracht, maar dat werkt dus niet.

Als het leven je citroenen geeft, maak dan limonade (of taart natuurlijk )