En dan nu nog een antwoord voor de topicstarter
Ikzelf heb nog nooit een biscuit gemaakt met zelfrijzend bakmeel. Altijd met gewone bloem. Oftewel: zelfrijzend bakmeel is niet persé nodig.
Zorg ervoor dat je eieren niet te koud zijn: leg ze, terwijl je de rest van ingrediënten opzoekt en afweegt alvast in een bak heet water. Dan zijn ze lekker op temperatuur als je ze gaat gebruiken.
Zorg er tevens voor dat je ei-suiker mengsel zeer luchtig en heel licht(geel) van kleur is als je -minstens- 10 minuten gemixt hebt. Daarna de (gezeefde!) bloem in delen toevoegen en niet meer mixen, maar met een spatel door je ei-suiker mengsel 'vouwen'. (klinkt raar, maar is echt een kwestie van oefenen
). Dan het geheel in de juiste maat bakvorm en de temp in delen laten oplopen.
Gaat bij mij altijd goed.
Makkelijk doen?
Dan lekker de/een mix gebruiken! Ook dan verwarm ik de eitjes voor die ik eerst lekker luchtig mix (2 min. of zo). Dan alle andere ingrediënten erin en mixen maar. Na ± 10 minuten is je beslag stevig, licht van kleur en klaar voor gebruik.
Kun je hier iets mee?
Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!