Ooit truffels gemaakt via een andere werkwijze.
Die lukten!
(Van wie dit recept was? Ik heb gekopieerd, bedankt voor degene die het ooit ergens plaatste.)
Slagroomtruffels
De "ik" in het recept is mijn man he, hem komt alle eer toe.
125 gram boter
125 gram poedersuiker
75 gram slagroom
zakje vanillesuiker (of een stokje verse vanille)
200 gram pure chocolade met een cacaogehalte van ca. 70 %
100 gram cacaopoeder
Mix in een kom de boter met de suiker en de vanille (-suiker) romig. Flink mixen totdat het heel lichtgekleurd is. Mix er de room door totdat het een romige massa is.
Bekleed een snijplank met plasticfolie en schep er met 2 theelepels kleine hoopjes van het roommengsel op. Steek in iedere truffel een cocktailprikker.
Zet de plank 30 minuten in de diepvries.
Smelt de chocolade. Hiervoor breng je een beetje water in een pan aan de kook. Zorg dat je een 2e pan of kom hebt die in de eerste past maar op de rand blijft hangen, zonder het water te raken. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe die in de kom en laat die smelten. Zorg dat het water niet meer borrelt want dan kan de chocolade gaan klonteren.
Laat de chocolade gedeeltelijk afkoelen.
Doop de bevroren truffels in de gesmolten chocolade en haal ze door de cacaopoeder. Haal de prikkers eruit en bewaar de truffels in de koelkast.
Een paar tips van mij:
Zeef de cacaopoeder voordat je de truffels erdoor haalt.
Ik bekleed een 2e snijplank met plasticfolie en strooi daar met een zeefje een dikke laag cacaopoeder op. Als de truffels namelijk net in de chocolade gedoopt zijn is die nog te zacht om ze direct door de cacao te halen. Ik zet ze even op de 2e plank en haal ze iets later door de cacao. Let op dat je niet te lang wacht want dan stolt de chocolade en plakt de poeder er niet meer aan. Ik doop er meestal 2 of 3 in de chocolade en haal ze daarna door de cacao.
Daarna zet ik ze terug op de plank bestrooid met cacao want ze zijn nog niet helemaal gestold. Ik laat ze zo in de koelkast hard worden en daarna doe ik ze pas in een doos.
Veel plezier ermee
Ik bak en kook, gluten en tarwevrij