1

Onderwerp: biscuit droog?

Ik heb donderdagavond een taart gebakken, deze een nachtje (buiten de koelkast) laten staan, vrijdagochtend gevuld en zaterdag bekleed en opgegeten. Ik had het idee dat hij een beetje droog was. Wat kan ik hier aan doen? Ik gebruik de mix van funcakes.

2

Re: biscuit droog?

Welke vullingen had je gebruikt?

Verder: lees dit topic eens: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2127218833

(via de zoekfunctie kom je in bakken&vullen nog meer topics tegen)

Re: biscuit droog?

Had je hem wel goed ingepakt dan?

En biscuit is droog, er zit geen boter in :) Tremperen met een lekker siroopje wil wel eens helpen en een lekkere vulling natuurlijk ook.
Veel plezier met je volgende taartje!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: biscuit droog?

mokkabotercreme, baileys botercreme en gewone botercreme.

Re: biscuit droog?

Niet getrempeerd? Lijkt me wel lekker om hem met bailey's te besprenkelen of zo :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: biscuit droog?

Nee niet getrempeerd. En ook niet ingepakt...moet dat? Haha! Dan zal dat wel fout gegaan zijn. Waar kan ik het het beste in inpakken?

Re: biscuit droog?

Huishoudfolie :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: biscuit droog?

thanks!

9

Re: biscuit droog?

In de koelkast bewaren of er buiten?

Re: biscuit droog?

Alleen de biscuit of de hele taart?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: biscuit droog?

alleen de biscuit. Na het bakken, verpakt in huishoudfolie ;), maar nog voor het vullen en decoreren?

12

Re: biscuit droog?

Anna1987 schreef:

alleen de biscuit. Na het bakken, verpakt in huishoudfolie ;), maar nog voor het vullen en decoreren?

Je kunt hem een nachtje in de vriezer gooien. Dan half bevroren snijden, gaat heel gemakkelijk; minder kruimelig.
Of, zoals ik zelf meestal doe: gewoon in een pedaalemmerzak (zoveel mogelijk lucht eruit) op het aanrecht laten liggen.
Zou niet in de koelkast doen; droogt nog meer uit.

Dat is toch een TAART waard!

13

Re: biscuit droog?

Ik gooi biscuits altijd gewoon in folie en dan in een zak, hoppa in de vriezer! Er ligt er nu eentje op me te wachten, gisteren gemaakt en die is morgen aan de beurt... supermakkelijk en scheelt tijd.

Droog... tsja - tremperen is wel lekkerder!

14

Re: biscuit droog?

Idd in huishoudfolie wikkelen en niet de hele nacht open en bloot laten liggen. :Y

Wat ook makkelijk is: als je de taart hebt doorgesneden.....jam in magnetron opwarmen tot vloeibaar, er eventueel wat drank of water(heel weinig) aan toevoegen en deze op de lagen taart smeren.
Doordat de warme jam dunvloeibaar is trekt het echt in de taart waardoor die ook niet meer zo droog is.

Groetjes v. Annette.

15

Re: biscuit droog?

Hallo!! Ik heb dit topic met de zoekfunctie gevonden. Mijn biscuit was ook wat droog dus ik zocht naar tips :)
Ik heb hier een vraagje over. Moet het biscuit eerst afkoelen voordat je het inpakt? Of gelijk inpakken?

Bedankt alvast!

16

Re: biscuit droog?

Droog hoeft niet. Misschien iets te lang gebakken?
Menging melen veranderen, ik zweer bij 2/3 meel+1/3 amandelmeel.

Voor het inpakken graag eerst afkoelen anders krijg je kleffe biscuit, de warmte condenseert anders.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

17

Re: biscuit droog?

Te lang gebakken kan inderdaad ja. Hij was ineens klaar..
Amandelmeel ken ik niet, ga ik eens proberen!

Dank je wel!