Onderwerp: klonterige ganache...(beetje spoed)
Ik wil morgen een taart afsmeren met ganache.(voor de derde x) Omdat ik drie taarten mag maken wilde ik de ganache alvast voorbereiden.
Nu heb ik 200 ml houdbare slagroom tot bijna kookpunt verwarmt en 200 gr pure chocolade toe gevoegd. De ganache is erg klonterig en er lijkt een olie laagje op te liggen. Ik had de chocolade in één keer toe gevoegd. En ik heb een houten spatel gebruikt.
Wat doe ik fout?
(Ik heb nog chocolade en slagroom in huis. Ik hoop morgen voor dat de winkels open zijn aan het afsmeren te beginnen.) 
geen idee of het aan 'houdbaar' ligt, maar het lijkt erop ddat je de slagroom te warm hebt laten worden 
) 1 deel slagroom, 1 deel chocolade.
ik kan je dus helaas niet helpen. Ik verwarm de slagroom en giet die over de chocolade (callets) heen, dan roeren totdat het gesmolten is en wegzetten om af te koelen.....
gewoon stukken doorspoelen, ze is nogal lang / uitgebreid van stof
en heb de ganache niet weg gedaan.
DANK
kijk aan, goedzo 

