ik heb een receptje gevonden voor rode vruchten mousse zonder slagroom,
Recept:
250-300 g rode vruchten (rode besjes, frambozen, bramen, aardbeien, etc).
2 eiwitten
1 blaadje gelatine
Suiker naar smaak (25-30 gram schat ik)
Hulpmiddelen
Zeef, pan, garde/klopper
Voorbereiding
Week de gelatine in een bakje water
Kook de vruchten met de suiker tot alle vruchten `gesprongen` zijn onder voortdurend roeren op zacht vuur. Proef of de saus zoet genoeg is naar eigen smaak evt meer suiker toevoegen.
Passeer de saus door een zeef zodat ook de dikke drab in de saus zit maar de pitjes achterblijven. Je hebt tussen de 200-250 ml saus.
Houd de saus van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatine doorheen. Laat rusten
Bereidingswijze
Klop de eiwitten in een schone kom (met azijn+zout vetvrij gemaakt) tot een dik wit schuim. Je moet hem op zijn kop kunnen houden zonder dat het schuim eruit loopt.
Roer de saus nog even goed door.
Schep voorzichtig de eiwitten erdoor totdat de mousse gelijkmatig dik en luchtig is. Klop niet op de rand af om zo min mogelijk lucht verloren te laten gaan.
Schep in kommetjes/schaaltjes/1 grote bak.
Zet in de koelkast voor een paar uur totdat de mousse hard genoeg geworden is.
kan ik dan de eiwitten vervangen door eiwitpoeder?
(ik houd niet zo van rauw ei eten namelijk)
Oja, en wat denken jullie,
er staat alleen 'laat rusten' niet hoe lang,
gewoon tot het afgekoeld is lijkt me? of zie ik dat verkeerd?
iemand hier ervaring mee?
website: One of a Cake! of
www.facebook.com/OneOfaCakeook voor prints op ouwel & frosty!