1 Laatst bewerkt door booghe (28-10-2012 16:47)

Onderwerp: biscuit-koekjes bewaren?

Hoi,

Ik ben pas begonnen met biscuitbakken en het lukt aardig, maar hoe hou je de biscuit droog?

Het recept dat ik gebruik is voor kleine chocoladebiscuitkoekjes (3 cm diameter, 2 cm hoog), dus gewoon eieren, suiker, geraspte chocolade en bloem, geen bakpoeder. Nadat ik ze bak, ontvorm en laat koelen in de geopende oven zijn ze droog, luchtig en aan de bovenzijde licht krokant, heerlijk bij de koffie!

Maar nog geen uur later worden ze alweer nat en verliezen ze veel smaak, ook al bewaar ik ze in een blikken doos met keukenpapier eronder en erboven...

Ik kan ze niet altijd à la minute maken, dus iemand tips?

Groetjes,
Bart

2

Re: biscuit-koekjes bewaren?

Als we het op forum over biscuit hebben bedoelen we taartkapsels. Cake zonder boter zeg maar.
Ik begrijp dat jouw vraag gaat over koekjes, niet over biscuit. Misschien kun je beter even de titel even laten aanpassen in koekjes.

Ik ben geen koekjesbakker, dus kan je niet helpen.

"Creatieve mensen hebben geen rommel. Ze hebben overal ideeën liggen"

3

Re: biscuit-koekjes bewaren?

Neenee, ik bedoel wel degelijk biscuit: dooiers, suiker en choc mengen, stijf eiwit onderlepelen, als laatste voorzichtig bloem inzeven en ondermengen. Vers uit de oven is het een echte biscuit maar dan in miniporties. Het is een oud recept uit de tijden dan de biscuit nog puur gegeten werd ipv enkel als basis diende voor taarten.

4

Re: biscuit-koekjes bewaren?

Ik geloof gelijk dat het echt biscuit is, maar zal ik voor de duidelijkheid voor het forum (waar we dus onder biscuit een kapsel voor taart verstaan) je titel wijzigen in biscuit-koekjes?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: biscuit-koekjes bewaren?

doe gerust!