Tante Tien schreef:wilmas schreef:Tante Tien schreef:Niet te dik vullen, wel meerdere dunne laagjes en eventueel een dijkje van botercreme spuiten om de vulling binnen de taartranden te houden. Een stapeltaart moet je goed stutten voor je hem opstapelt om inzakken te voorkomen.
Kun je hier iets mee?
Tieneke
Dank je,
op zich doe ik dat al, netjes douwels er in en meestal 2 lagen vulling met een dijkje botercreme, maar zakt toch in.
Misschien toch meerdere lagen doen, ga het proberen.
Hmmm... dat is gek. Misschien eens zonder dijkjes proberen en dan gewoon een eindje van de rand wegblijven met je vulling. Doe ik zelf ook altijd, de gaten smeer je aan de zijkant wel weer dicht.
Of dikkere vulling maken met meer gelatine erin zodat er niets naar de zijkant kan lopen?
En koel je wel goed? Als je je taart buiten de koeling bewaart, worden je dijkjes zacht en gaat de boel ook naar beneden en dus naar buiten drukken.
Waarmee vul je? Is er een vulling die meer inzakt dan de andere?
Tieneke
Beste Tieneke,
Sorrie voor mijn late reactie,
Ik laat de afgesmeerde taart (meestal gevuld met jam/banketbakkersroom) in de koelkast op stijven, maar als hij bekleed is staat hij niet meer in de koelkast maar in een koele ruimte.
Ik ga vrijdag weer taart bekleden voor mijn man z'n verjaardag, deze zet ik dan in de koelkast.
Maar dan heb ik weer een nieuwe vraag, hoe voorkom ik dat hij gaat zweten??
groetjes Wilma