1

Onderwerp: Dijkje van Botercreme of hoeft dat niet?

Als ik een banketbakkersroom vulling en een chocolademousse vulling gebruik, moet ik dan bij beide lagen een dijkje met botercreme spuiten of hoeft dat bij deze vullingen niet? Hoe weet ik wanneer ik dat wel of niet moet doen?

2

Re: Dijkje van Botercreme of hoeft dat niet?

Het is beter om het wel te doen. Het dijkje zorgt ervoor dat het vocht uit je vullingen niet bij je bekleding (marsepein/fondant) kan komen. Dat smelt namelijk van vocht. Zowel banketbakkersroom als chocomousse zijn 'vochtig'.

En dijkje hoeft bijvoorbeeld niet als je botercreme als vulling gebruikt.

Maar.... ik spuit altijd een dijkje omdat ik dan geen 'bobbels' aan de zijkant krijg en je de verschillende lagen dan niet meer ziet. Is gewoon makkelijker met afsmeren.

Succes!

3

Re: Dijkje van Botercreme of hoeft dat niet?

Hartstikke bedankt voor de snelle reactie! Fijn!

4

Re: Dijkje van Botercreme of hoeft dat niet?

ik maak nooit een dijkje. gewoon een cm uit de rand blijven. met het afsmeren komt er vanzelf botercreme in die randen.