Onderwerp: Botercreme verwarring....help :(
Hallo allen,
Inmiddels staat mijn biscuit klaar om gevuld te worden, maar ben ik in de war geraakt door alle berichten over botercreme op het forum.
In veel recepten (op internet en ook in kookboeken) wordt er doorgaans 1:1 gebruikt. Maar nu las ik dat het niet te eten is en alleen bedoeld is om taarten mee af te strijken.
Nu heb ik tussen de recepten gezocht naar een standaard botercreme voor vullen, maar vind daar alleen een luchtige creme, zonder suiker (is dat niet apart?) Of een extra creme (combinatie met banketbakkersroom) en merengue.
Daarom de volgende vragen:
- Wat gebruiken jullie zelf? (Mix lijkt me echt onzinnig. Volgens mij is het gewoon poedersuiker voor een meerprijs).
- Stel dat ik voor een extra of merengue botercreme ga, kan ik dat dan invriezen met die banketbakkersroom (vanwege het ei)?
- En welke botercreme kan ik buiten de koelkast laten staan? Als er met melk of ei wordt gewerkt is dat toch al uitgesloten?
Help,...:)
Alvast bedankt voor jullie reacties.