1

Onderwerp: patsseriebloem

Verkoopt de Sligro of de Makro patisseriebloem (wordt ook wel Zeeuws bloem genoemd)?
En weet je ook prijs/ minimale hoeveelheid?

(Ik bedoel dus niet de gewone bloem (patentbloem) uit de supermarkt).

2

Re: patsseriebloem

Ik heb het er nog nooit gezien...maar ja, dat wil niet zeggen dat het er niet is  :think:  :o

Ik koop Zeeuwse bloem altijd bij onze ambachtelijke molen.Als er een molen bij je in de buurt zit kun je daar kijken.

verder wordt het ook online verkocht bij De Zuidmolen: € 1,85 per kilo (verzendkosten tot 28 kilo €6,75)

de-zuidmolen.nl/Basis.aspx?Tid=2&Lid=4&Lit=VIEW&STIJL=1&QUERY=zmU_ShopArtikel.ArtikelGroepId=92%20and%20zmU_ShopArtikel.Zichtbaar='Ja'&Hmi=143

3

Re: patsseriebloem

Ik heb het toevallig bij de Sligro in Emmen wel gezien. Gewoon even bellen en vragen is denk ik het handigst. Ze hadden hier in emmen 5kg verpakkingen.

4

Re: patsseriebloem

Ik haal de patisseriebloem bij de Lidl.
Kilopak en ik betaal geloof ik 50 of 60 cent!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

Re: patsseriebloem

Das mooi om te horen dt Sligro het mogelijk heeft. NIet dat ik zelf een pas heb, maar..   :think: . Mèn wat heb ik daar lang na moeten zoeken. Online bestellen vind ik zelf wat duur voor de hoeveelheden die ik koop.  Heb het onlangs , iets vergelijkbaars, uit vakantie in Frankrijk moeten meenemen. Werd er wel véél mooier van, dus de moeite waard!

6

Re: patsseriebloem

Bij Makro verkopen ze patisseriebloem van het merk Soubry

7

Re: patsseriebloem

Ja maar dat is geen Zeeuwse bloem maar gewone tarwebloem volgens mij, dat van soubry.
Zeeuwse bloem koop ik ook bij de molen als ik t nodig heb :)

8

Re: patsseriebloem

Nokkie,
Bij lidl idd hebben ze de patisserie bloem no 45.
Dat is goed en voordelig en ik gebruik het zelf vaak.
De Zeeuwse bloem is ongeveer hetzelfde (dus ook geschikt voor patisserie)met een klein smaakverschil (letterlijk iets zilter omdat het in het kustgebied groeit)
Hoop dat je er wat mee kunt.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

9

Re: patsseriebloem

Zeeuwse bloem heeft ook hele andere bakeigenschappen dan gewone patentbloem. het vloeit minder bijvoorbeeld.

10 Laatst bewerkt door Annette52 (21-10-2012 15:25)

Re: patsseriebloem

Ja, dat ligt aan de eiwitten en gluten hoeveelheid die erin zit toch Etmc?

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

11

Re: patsseriebloem

Ik haal altijd patisseriebloem bij de Makro! Het is gewoon van hun eigen Aro merk!

Groetjes, Patricia

12

Re: patsseriebloem

Met weinig gluten(=eiwitten) dus.

Was nieuwsgierig, dus google vertelde dat de definitie is:
Zeeuwse bloem/patiseriebloem = bloem met zeer laag eiwitgehalte, gebruikt voor koekjes en patisserie.
Volgens internet lekkerlerenkoken.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

13

Re: patsseriebloem

Ja zoiets zat er nog in mijn hoofd voor wat betreft het eiwit  gehalte.
Was vergeten dat dat hetzelfde is als gluten.
Dank je voor het antwoord Ireen. :thumb:

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

14

Re: patsseriebloem

Super, bedankt voor het reageren en alle extra info. Goed om te weten.

15

Re: patsseriebloem

Als we alles konden onthouden, hadden we een supergroot hoofd :D

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

16

Re: patsseriebloem

Ireen,
:Y

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

17

Re: patsseriebloem

Annette52 schreef:

Ja, dat ligt aan de eiwitten en gluten hoeveelheid die erin zit toch Etmc?

beetje laat maar inderdaad, hoe t precies ook alweer was zou k op moeten zoeken want t staat wel ergens (zoveel boeit bloem me ook weer niet om t te onthouden ;))

18

Re: patsseriebloem

Etmc,
ja heb ik ook beetje last van en voor mij is het redelijk lang geleden dat ik het leerde maar bedankt! :Y

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

19

Re: patsseriebloem

Wat ik heb onthouden is dat patisseriebloem en zeeuwsche bloem een lager proteinengehalte (=eiwit) hebben in tegen stelling tot gewone tarwebloem. Vaak 9% i.p.v. 11 %. Hierdoor vormen zich, in combinatie met vocht en mengen uiteindelijk minder gluten in het beslag. Daardoor wordt het kruim veel fijner en zachter van structuur.

Ik vond het voor mij zelf echt een proefbaar verschil toen ik overstapte. Als je 2 foto's naast elkaar hebt, kun je als kenner het verschil ook zien.

20

Re: patsseriebloem

mieperdepiep schreef:

Wat ik heb onthouden is dat patisseriebloem en zeeuwsche bloem een lager proteinengehalte (=eiwit) hebben in tegen stelling tot gewone tarwebloem. Vaak 9% i.p.v. 11 %. Hierdoor vormen zich, in combinatie met vocht en mengen uiteindelijk minder gluten in het beslag. Daardoor wordt het kruim veel fijner en zachter van structuur.

Ik vond het voor mij zelf echt een proefbaar verschil toen ik overstapte. Als je 2 foto's naast elkaar hebt, kun je als kenner het verschil ook zien.

Het bezit van smaakpapillen is ook belangrijk:D
Zo vind ik het ook altijd een wereld van verschil tussen bakken met puur rijstbloem of met een mix van melen, al of niet gv.
Je ziet en proeft het

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

21

Re: patsseriebloem

Nieuwe info:
ik ben inmiddels naar de Sligro geweest.
Daar hebben ze patisseriebloem van het merk Saubry.
In pakken van 5 kilo. Kan je per stuk kopen.
Op de voorkant van de verpakking staat :bloem voor patisserie.
Op de achterkant noemen ze het patisseriebloem.
Ingrediënten: tarwebloem. Allergenen: gluten (tarwe).
Per 100 gram:
Energie:340 kcal/1441 kJ
Eiwitten: 9,3 g
Koolhydraten: 72 g waarvan suikers 2 g
Vetten: 1,6 g waarvan verzadigd 0,1 g
Voedingsvezel: weet ik niet meer
Natrium: 0,01 g

Op het label van de Sligro staat o.a. Soubry tarwebloem 5KG81156, 16628 en de prijs € 6,50 (excl. btw).

Medewerker van de Sligro wist niet of dit hetzelfde is als Zeeuwse bloem. 

Bij Hanos zijn zo te zien pakken van 1 kilo te koop, maar niet per stuk?
zie folders.hanos.nl/Hanos/gaz_08_2012/magazine.php?spread=38#/zoompage/39/