1

Onderwerp: help! lemon curd - probleem

ik heb zojuist voor de eerste keer lemon curd gemaakt, ik heb een heeele tijd aan het fornuis gestaan en staan roeren,roeren,roeren... maar mijn lemon curd is nog redelijk lopend...
is dat normaal? dikt die nog in de ijskast?? of heb ik iets verkeerds gedaan ofzo??
ik heb gebruikt: 6citroenen,6eieren, ongeveer 570g suiker en 150 g roomboter.

groetjes en alvast bedankt voor de reacties

2

Re: help! lemon curd - probleem

:think: ik doe
3 - 4 Citroenen 
3 Eieren   
175 gr suiker   
1 Zakje Vanillesuiker   
2 Volle eetlepels Maizena   
200 Gr Zachte ongezouten boter....   
dus wel heel anders...

Weet niet wat je echt lopend noemt.... die van mij is wel dik/lobbig als het klaar is om in de potjes te doen.

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: help! lemon curd - probleem

Carien schreef:

:think: ik doe 3 - 4 Citroenen 3 Eieren 175 gr suiker 1 Zakje Vanillesuiker 2 Volle eetlepels Maizena 200 Gr Zachte ongezouten boter.... dus wel heel anders... Weet niet wat je echt lopend noemt.... die van mij is wel dik/lobbig als het klaar is om in de potjes te doen.

ik heb het dubbele van het recept gemaakt omdat het een redelijke grote taart is dat ik ga maken...
op het recept staat dat het aan de lepel moet blijven hangen, er blijft wel iets kleven, maar niet veel...

4 Laatst bewerkt door Carien (15-10-2012 22:11)

Re: help! lemon curd - probleem

nou nee, een lepel omkeren, dan kukelt het er wel af :Y  (gelukkig maar, anders is een potje vullen zo lastig ;) ).

:think: Jij hebt wel dubbele gemaakt, maar wel anders... veel meer suiker, geen maizena en minder boter.

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: help! lemon curd - probleem

Carien schreef:

nou nee, een lepel omkeren, dan kukelt het er wel af :Y  (gelukkig maar, anders is een potje vullen zo lastig ;) ).

:think: Jij hebt wel dubbele gemaakt, maar wel anders... veel meer suiker, geen maizena en minder boter.

ik heb het recept v deze site gehaald (lemon curd recept2)
er waren zoveel recepten v lemon curd en heb ik die maar gepakt

6

Re: help! lemon curd - probleem

De lemoncurd die jij hebt gemaakt moet ongeveer gewone yoghurt dikte zijn als je het hebt gekookt.
Het stijft nog verder op in de potten.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

7

Re: help! lemon curd - probleem

Annette52 schreef:

De lemoncurd die jij hebt gemaakt moet ongeveer gewone yoghurt dikte zijn als je het hebt gekookt.
Het stijft nog verder op in de potten.

inderdaad,nu is ie goed stijf :)

8

Re: help! lemon curd - probleem

:thumb:  :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

9

Re: help! lemon curd - probleem

Carien schreef:

:think: ik doe
3 - 4 Citroenen 
3 Eieren   
175 gr suiker   
1 Zakje Vanillesuiker   
2 Volle eetlepels Maizena   
200 Gr Zachte ongezouten boter....   
dus wel heel anders...

Weet niet wat je echt lopend noemt.... die van mij is wel dik/lobbig als het klaar is om in de potjes te doen.

Carien,
Welke werkvolgorde hou jij aan?
Ik zie verschillende recepten namelijk.
Wil het vanavond ook eens gaan proberen zelf te maken.
Alvast dank voor je antwoord.  :thumb:

Dat is toch een TAART waard!

10

Re: help! lemon curd - probleem

Ik weet niet wat Carien doet,
maar ik doe de boter,suiker sap en schilrasp van de citroenen in een kom au bain Marie goed heet laten worden.
Dan de eieren even loskloppen en in een keer bij de rest gieten.
Even goed doorkloppen.
Dan ongeveer 10 minuten roeren (anders krijg je roer ei)
Als het zo dik wordt als gewone yoghurt dan gelijk in potjes schenken en deksel erop, zo af laten koelen.
Daarna in de koelkast daar stijft het verder op.

Voor 2 jampotten.
Ik gebruik sap en schilrasp van 3 grote of 4 kleine citroen.
In ieder geval 250 cc.
175 gram suiker
100 gram boter
3 grote eieren of 4 kleine.
vanille
Je mag meer suiker nemen maar ik vind de rest van de taart al vaak erg zoet.
En ik vind fris lekker.
Ik gebruik geen maizena omdat mijn recept zelf lekker dik wordt.
Misschien kun je er wat mee.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

11

Re: help! lemon curd - probleem

Annette bedankt, ik ga het proberen.

Dat is toch een TAART waard!

12 Laatst bewerkt door Carien (26-10-2012 16:04)

Re: help! lemon curd - probleem

Deze dus  :)  :9  :9
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=171831

niet in het badje van Marie, niet zo lang roeren O-) lekker makkelijk :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

13

Re: help! lemon curd - probleem

Hoi, ik wil een taart maken met een peren vulling. iemand ervaring met deze vulling. Lijkt me erg lekker met chocolade,.....maar dan.

alvast bedankt

14

Re: help! lemon curd - probleem

poohtje, welkom hier :)

Het is verstandiger om een eigen topic te maken dan aan te haken in een ander topic; bij eigen topic krijg je meer reacties :Y

Peer en choc is idd  :9 , beetje spijs erbij/amandel misschien?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl