1

Onderwerp: funcakes fondant wel of niet hard?

ik dacht weleens gelezen te hebben dat funcakes fondant goed hard wordt, ook zonder tylose. maar ik heb nu een kroontje gemaakt en hij wordt niet superhard. ik heb die met vanillesmaak gebruikt. nu lees ik weer dat funcakes niet hard wordt, zelfs niet met tylose. iemand enig idee hoe het nu zit? ook zegt de een dat regalice en bakels goed hard worden, anderen zeggen weer van niet.
iemand eigenlijk ervaring met fondant van de v&d? ik maakte er weleens blaadjes van en die werden wel goed hard. ik gebruik liever geen tylose, heb het niet in huis en wil dat het eetbaar blijft.
alvast bedankt voor jullie reacties.

2

Re: funcakes fondant wel of niet hard?

Mijn ervaring is dat funcakes niet écht hard wordt.
Bakels met tylose wel en zonder tylose ook wel, maar is het afhankelijk hoe dik het e.e.a. is.
Met tylose is het nog wel eetbaar, alleen niet zo lekker meer.
Fondant van de v&d ken ik niet, dus daar kan ik geen oordeel over vellen.
Ik denk dat het zowiezo afhankelijk is hoe dun het werkstukje is dat je wilt laten drogen. Een dun blaadje zal gemakkelijker drogen, dan bijvoorbeeld een geboetseerd poppetje.

Dat is toch een TAART waard!

3 Laatst bewerkt door renata2 (02-10-2012 13:00)

Re: funcakes fondant wel of niet hard?

bedankt voor je antwoord. het is bij mij inderdaad best dik, dus misschien wordt het nog harder als ik het langer laat drogen. hope so  :/

4

Re: funcakes fondant wel of niet hard?

De laatste keer dat ik funcakes fondant gebruikt heb werd het wel hard, maar het duurt een tijdje! Met of zonder tylose merk ik niet zoveel verschil in.
Heb ook wel eens ergens gelezen dat fondant sneller uithard door het even in de oven op 50 graden te zetten, misschien kun je hier iets over vinden?

taartenvanirma.simpsite.nl
Alles kan, behalve omhoog vallen, dat is onmogelijk...