Onderwerp: Botercreme met roomboter of Planta?
Tot begin deze week maakte ik mijn botercrème met Planta, met daarbij een zelfgemaakte suikersirooop. (receptje van een tante die heel goed kan bakken) En eigenlijk nooit geen problemen gehad met afsmeren ed.
Maar nu zei mijn schoonmoeder woensdag dat er in Planta zoveel transvetzuren zitten en dat dit niet gezond is... dus dat ik beter roomboter zou gebruiken...
Dus ik dacht, ok, dan proberen we dat! Gisteren suikersiroop gemaakt, vandaag onder de roomboter gedaan en man... wat smeerde dat lastig!! Enkel met een warm palletmes kreeg ik het strak.
Vandaag dus taartje meegenomen en had aan m'n tante verteld over het hele botercrème verhaal. En toen ze de taart proefde zei ze zelf dat het toch niet zo lekker was.
En ik moet eerlijk toegeven, ik vond de botercrème gemaakt met Planta ook véél beter... En daarbij ook gemakkelijker te smeren.
Wat vinden jullie de makkelijkste boter om botercrème mee te maken? En welke verhoudingen gebruiken jullie dan?